Kinderkampen 2019

Je kind is tussen 3 en 10 jaar en houdt van de natuur? Wij hebben een fijn programma met voor  alle 6 kampen met natuurbeleving, knutselen, balspelen, dansen en zingen, muziek, tekenen en nog veel meer! Elk kamp heeft een ander thema met boeiende keuze-activiteiten! De inschrijvingen lopen heel snel, geniet nu van de vroegboekkorting geldig tot woensdag 19 januari 2019 om 19u00!

Online inschrijvingsformulier kinderkampen 2019 hier! Lees eerst verder…

Wanneer?

 1. Ma 1 -di 2 – do 4 – vr 5 juli 2019 “Blije Bijen” 
 2. Ma 8 – di 9 – do 11 – vr 12 juli 2019 “Hoola Hoop… met Brueghel” laatste plaatsen+7jaar!
 3. Ma 15 – di 16 – do 18 – vr 19 juli 2019 “Karditsel Kardol”
 4. Ma 22 – di 23 – do 25 – vr 26 juli 2019 “Heet op de Planeet” 
 5. Ma 19 – di 20 – do 22 – vr 23 augustus 2019 “Tita Hups” met extra kleutergroep
 6. Ma 26 – di 27 – do 29 – vr 30 augustus 2019 “Hoola Hoop…met Brueghel” 

De kampen lopen telkens op maandag – dinsdag – donderdag – vrijdag van 09u00 tot 16u00. Een heel mooi kampcd’tje met de meeste gezongen liedjes tijdens de kampen ligt klaar vanaf 1 juli voor wie bestelt bij de inschrijving! Gratis voor gezinnen die meer dan 2 kinderen inschrijven.

Opvang tijdens de kampdagen is gratis van 08u15 – 17u15. Op woensdag is er betalende opvang (zie verder)

Tijdens alle kampen zijn er algemene activiteiten die aan bod komen zoals knutselen en tekenen, sport en spel, muziek, zang en dans, kampen bouwen, verkleden,  fantasierijke fotoshoots of filmpjes en veel meer!

Elk kamp is uniek. We bieden graag telkens verschillende activiteiten aan volgens het thema van de week en aangepast per groep, naar keuze van elk kind.                                                           

1 Ma 1 – vr 5 juli: kamp ”Blije Bijen!”

Biodiversiteit aan de top, ook voor kleuters! Grond bewerken en bloemen zaaien, bijenhotel maken, fantasiefilmpje maken, knutselen en tekenen of liedjes zingen over bijen en bloemen, We doen extra activiteiten en gewenningsspelletjes en houden speciaal  rekening met nieuwkomers.

 2. Ma 8 – vr 12 juli: kamp “Hoola Hoop 1!”

We bekijken met de kinderen het boeiend schilderij “De Kinderspelen” van Brueghel. We tekenen en schilderen of  leren oude spelletjes, of zingen bekende liedjes die onze grootouders zongen toen zij klein waren, gaan we dansen, haasje over doen, zak-springen, circus spelen of zijn we creatief met een hoepel? 

3. Ma 15 – vr 19 juli: kamp “Karditsel Kardol”

Een openluchtatelier met werkbank en bankvijs waar we gaan schuren en kloppen, vijzen…maar eerst smeden in ons kamp een plan van wat we maken. Anderen tekenen liever de dieren aan Het Netepaleis? Je kan er ook werken met karton, klei of ander materiaal dat we in het bos vinden.  

4. Ma 22 – vr 26 juli: kamp ”Heet op de Planeet

Wat als je dorst hebt en geen water?  Wat is er mis met teveel regen? Hoe kunnen we alle regen of zon goed gebruiken of hoe geven we nieuw leven aan gebruikte materialen? Tekenen we de eikenboom of maken we een windmolen of een klein zeilbootje?  Dan zingen we in alle talen van “Heet op de Planeet”! 

5. Ma 19 – vr 23 augustus: Tita!ups Muziekrups   

Hoe komt het dat een lange snaar lager klinkt? Wanneer klinkt iets hoog of laag? Hoe komt er geluid uit het accordeon?  Van welk materiaal zijn al die muziekinstrumenten eigenlijk? We zoeken schatten in het bos en  bouwen ook met de allerkleinsten instrumentjes en leren erop spelen. Met de oudste kinderen bouwen we een klinkende muziekmobiel!

6. Ma 26 – vr 30 augustus: kamp “Hoola Hoop 2!”

We bekijken met de kinderen het boeiend schilderij “De Kinderspelen” van Brueghel. We tekenen en schilderen,  doen andere spelletjes dan in het vorige kamp , zingen ook nog andere bekende liedjes die onze grootouders zongen toen zij klein waren. En hoe lang kan jij ondertussen je hoepel om je heen laten rollen?
___________________________________________________________________________________________________
Algemene info:
Voor wie?   

De kampen worden op maat gemaakt voor kinderen tussen 3 en 10 jaar die houden van de natuur en spelen in openlucht. Er worden 2 tot 4 leeftijdsgroepen gemaakt. Flinke kleuters die geen echt dutje meer doen en geen pamper meer hoeven kunnen inschrijven.  Wie het nodig heeft kan na de lunch wel rusten.
Waar?

“Het Netepaleis” is een privaat natuurdomein van 3,5 hectare dat tijdens de kampen aangeduid is vanaf de Nieuwe Bevelsesteenweg in  Kessel-Nijlen met 5 unieke overdekte ruimten.

Dagplanning?

 • Voormiddag: hoofdactiviteiten per leeftijdsgroepen
 • Middag: picknick in het groen, rust onder de bomen, uitleven op de speelweide
 • Namiddag: dagelijks heel verschillende activiteiten rond het kampthema naar keuze van elk kind
 • Woensdag is er geen kamp. Doel: rust voor mens en de natuur aan Het Netepaleis. We voorzien wel begeleiding voor beperkt aantal kinderen die opvang nodig hebben en voorzien alleen rustige activiteiten.

Hoeveel kost het?

 • €108 prijs per kamp  Zodra je je kind inschrijft voor meerdere kampen van zomer 2019, wordt er vanaf 19 januari automatisch 4% van de kostprijs van de kampprijs afgetrokken. Vroegboekkorting tot 19 januari geeft recht op 6% bij 3 kampen,  8% bij 4 kampen, 10% bij 5 kampen en 12% bij 6 kampen. 
 • €22  lunchpakket/4 middagen vegetarisch en gezond lunchpakket, niet geldig voor kinderen die allergisch zijn aan bepaalde voedingswaren.
 • 20 reservatie “opvang met lunch” op woensdag lunch, fruit, bio-sapje altijd inbegrepen
 • € 8 mini-cd’tje met al de leukste liedjes die tijdens de kampen gezongen worden! Dit wordt de eerste dag van het kamp al meegegeven. Deze cd krijg je gratis voor gezinnen die 3 kinderen inschrijven                                                                                           

Online inschrijvingsformulier kinderkampen 2019!  Uw privacy wordt beschermd.

Zodra we je inschrijvingsformulier goed hebben ontvangen krijg je 1x een bevestigingsmail.  Pas vanaf het juiste bedrag op onze rekening komt staat je kind op de kamplijst.  Betaal dus meteen en kijk het nog eens na. Niet betaald = niet geldig ingeschreven. Hierop volgt geen mail meer tot een week voor de start van het kamp, dan krijg je in een mail alle praktische info!                            Korting, annulatievoorwaarden en het antwoord op de meest gestelde vragen vindt je HIER!

Volg alvast de Facebookpagina van de Kinderkampen in Het Netepaleis en deel de info met je vrienden! 

Even proeven van kinderkampen?  Kort fotofilmpje met de jongste leeftijd

 

.