Kinderkampen 2019

Alle kinderkampen gaan door en we maakten een derde groep voor sommige kampen, je kan dus nog inschrijven voor: 

 1. Ma 1 -di 2 – do 4 – vr 5 juli 2019 “Blije Bijen” 
 2. Ma 8 – di 9 – do 11 – vr 12 juli 2019 “Hoola Hoop… zingen en spelen met Brueghel” 
 3. Ma 15 – di 16 – do 18 – vr 19 juli 2019 “Karditsel Kardol”
 4. Ma 22 – di 23 – do 25 – vr 26 juli 2019 “Heet op de Planeet” 
 5. Ma 19 – di 20 – do 22 – vr 23 augustus 2019 “Tita Hups” met extra kleutergroep
 6. Ma 26 – di 27 – do 29 – vr 30 augustus 2019 “Hoola Hoop…zingen en spelen met Brueghel” 

Je kind is deze zomer tussen 3 en 10 jaar en houdt van de natuur? Wij bieden 6 kampen aan met natuurbeleving, muziek, knutselen, sport en spel in de grote speelweide, kampen bouwen, reis om de wereld, blote voetenpad maken, dansen en zingen,  tekenen, verkleden en nog veel meer! Een enthousiaste ploeg met professionele begeleiders met elk hun specialiteit maakt een boeiend programma per kamp op maat van elke groep. Telkens zijn er andere spelletjes en liedjes bij, passend bij het thema met boeiende keuze-activiteiten!
Online inschrijvingsformulier kinderkampen 2019 hier! Lees eerst verder…We hebben een extra groepje gemaakt voor elk kampje dus je kan nog inschrijven voor alle leeftijden.

De kampen lopen telkens op maandag – dinsdag – donderdag – vrijdag van 09u00 tot 16u00. Een heel mooi kampcd’tje met de meeste gezongen liedjes tijdens de kampen ligt klaar vanaf 1 juli voor wie bestelt bij de inschrijving! Gratis voor gezinnen die meer dan 2 kinderen inschrijven.

Opvang tijdens de kampdagen is gratis van 08u15 – 17u15. Je kan opvang voor woensdag aanvragen per mail als je met 5 kinderen tegelijk/kamp de aanvraag per mail doet aan mmmkinderkamp@telenet.be.

Tijdens alle kampen zijn er algemene activiteiten die aan bod komen zoals knutselen en tekenen, sport en spel, muziek, zang en dans, kampen bouwen, verkleden,  fantasierijke fotoshoots of filmpjes en veel meer!

Elk kamp is uniek. We bieden graag telkens verschillende activiteiten aan volgens het thema van de week en aangepast per groep, naar keuze van elk kind.                                                           

1 Ma 1 – vr 5 juli: kamp ”Blije Bijen!”

Biodiversiteit aan de top, ook voor kleuters! Grond bewerken en bloemen zaaien, bijenhotel maken, fantasiefilmpje maken, knutselen en tekenen of liedjes zingen over bijen en bloemen, We doen extra activiteiten en gewenningsspelletjes en houden speciaal  rekening met nieuwkomers.

 2. Ma 8 – vr 12 juli: kamp “Hoola Hoop 1!”

We bekijken met de kinderen het boeiend schilderij “De Kinderspelen” van Brueghel. We tekenen en schilderen of  leren oude spelletjes, of zingen bekende liedjes die onze grootouders zongen toen zij klein waren, gaan we dansen, haasje over doen, zak-springen, circus spelen of zijn we creatief met een hoepel? 

3. Ma 15 – vr 19 juli: kamp “Karditsel Kardol”

Een openluchtatelier met werkbank en bankvijs waar we gaan schuren en kloppen, vijzen…maar eerst smeden we in ons kamp een plan van wat we maken. Anderen tekenen liever de dieren aan Het Netepaleis? Je kan er ook werken met karton, klei of ander materiaal dat we in het bos vinden.  

4. Ma 22 – vr 26 juli: kamp ”Heet op de Planeet

Wat als je dorst hebt en er is geen zuiver water meer? Hoe kunnen we alle regen of zon goed gebruiken of hoe geven we nieuw leven aan gebruikte materialen? We bekijken de inrichting aan Het Netepaleis die zich voorziet van zonne-energie, waterzuivering via een rietveld enz. We zingen, schrijven, tekenen, dansen, spelen en maken samen een muziektheater! Tekenen we de eikenboom of maken we een windmolen of een klein zeilbootje? Dan zingen we met Hilde Frateur in alle talen van “Heet op de Planeet”!

5. Ma 19 – vr 23 augustus: Tita!ups Muziekrups   

Hoe komt het dat een lange snaar lager klinkt? Wanneer klinkt iets hoog of laag? Hoe komt er geluid uit het accordeon?  Van welk materiaal zijn al die muziekinstrumenten eigenlijk? We zoeken schatten in het bos en  bouwen ook met de allerkleinsten instrumentjes en leren erop spelen. Met de oudste kinderen bouwen we een klinkende muziekmobiel!

6. Ma 26 – vr 30 augustus: kamp “Hoola Hoop 2!”

We bekijken met de kinderen het boeiend schilderij “De Kinderspelen” van Brueghel. We tekenen en schilderen,  doen andere spelletjes dan in het vorige kamp , zingen ook nog andere bekende liedjes die onze grootouders zongen toen zij klein waren. En hoe lang kan jij ondertussen je hoepel om je heen laten rollen?
___________________________________________________________________________________________________
Algemene info:
Voor wie?   

De kampen worden op maat gemaakt voor kinderen tussen 3 en 10 jaar die houden van de natuur en spelen in openlucht. Er worden 2 tot 4 leeftijdsgroepen gemaakt. Flinke kleuters die geen echt dutje meer doen en geen pamper meer hoeven kunnen inschrijven.  Wie het nodig heeft kan na de lunch wel rusten.
Waar?

“Het Netepaleis” is een privaat natuurdomein van 3,5 hectare in Kessel-Nijlen ver van de auto’s, met 5 unieke overdekte ruimten. De locatie wordt goed aangegeven met wegwijzers en alle info volgt een week vooraf.

Dagplanning?

 • Voormiddag: hoofdactiviteiten per leeftijdsgroepen
 • Middag: picknick in het groen, rust onder de bomen, uitleven op de speelweide
 • Namiddag: dagelijks heel verschillende activiteiten rond het kampthema naar keuze van elk kind
 • Woensdag is er geen kamp. Doel: rust voor mens en de natuur aan Het Netepaleis.

Hoeveel kost het?

 • €108 prijs per kamp  Zodra je je kind inschrijft voor meerdere kampen van zomer 2019, wordt er automatisch 4% van de kostprijs van de kampprijs afgetrokken.
 • €22  lunchpakket/4 middagen vegetarisch en gezond lunchpakket, niet geldig voor kinderen die allergisch zijn aan bepaalde voedingswaren.
 • € 8 mini-cd’tje met al de leukste liedjes die tijdens de kampen gezongen worden! Dit wordt de eerste dag van het kamp al meegegeven. Deze cd krijg je gratis voor gezinnen die 3 kinderen inschrijven                                                                                           

Online inschrijvingsformulier kinderkampen 2019!  Uw privacy wordt beschermd.

Zodra we je inschrijvingsformulier goed hebben ontvangen krijg je een bevestigingsmail van Google.  Pas vanaf het juiste bedrag op onze rekening komt staat je kind op de kamplijst.  Betaal dus meteen en kijk het nog eens na. Juist en tijdig betaald = geldig ingeschreven! Dank daarvoor. Hierop volgt geen mail meer tot een week voor de start van het kamp, dan krijg je in een mail alle praktische info!                            Korting, annulatievoorwaarden en het antwoord op de meest gestelde vragen vindt je HIER!

Volg alvast de Facebookpagina van de Kinderkampen in Het Netepaleis en deel de info met je vrienden! 

Carpoolen? Er zijn families uit Mortsel, Antwerpen, Heist op den Berg wiens kinderen voor het derde jaar zijn ingeschreven. Zij spreken af met andere ouders om samen te rijden.

Even proeven van kinderkampen?  Kort fotofilmpje met de jongste leeftijd

.