Het Netepaleis

Een prachtig natuurdomein op de Bogaertsheide 14 te Kessel, nabij de Grote Nete met een tropische binnentuin om van te snoepen vormt het inspirerend decor ook voor heerlijke kinderkampjes tijdens de schoolvakanties!


Vzw Het Netepaleis organiseert in 2024 
Zingen over de grenzen heen met Hilde Frateur Winterreeks op maandagavonden 20u00-22u00 in het karaktervolle Dolhuis in Berlaar! Start reeks 3 op ma 4 maart 2024 De Lege Plek ism Op Eigen Wijze. 
HEERLIJKE KLEUTER-en KINDERKAMPJES, ook aparte dagjes!
De inschrijvingen lopen flink!

Vanaf 12 februari kan je voor het Paaskampje  een “Apart dagje 3 bestellen.  Kinderen proeven van muziek, natuurbeleving, diertjes verzorgen, beeldende creativiteit, zang en dans, verkleden, kampen bouwen en veel meer..in een klein groepje te midden de ontwakende natuur!
Langs een dreef met oude eiken en beuken kom je aan Het Netepaleis! Noem het gerust een ecologische cultuurkoepel in een waardevol privaat natuurdomein op de schilderachtige Bogaertsheide in Kessel vlakbij de Grote Nete tegen Berlaar/Gestel. 
Respect, biodiversiteit en duurzaamheid staan bovenaan, met oog voor nieuwe creaties, kunst en schoonheid.

Hier klopt het hart van “Amazone MMM” vzw. Opgericht in 1998 door Hilde Frateur en vele muzikanten en vrienden. “MMM verbindt Mens in een gezond Milieu in een taal die iedereen verstaat: Muziek!”  Zo kwamen artiesten zoals o.a. Wannes Van de Velde, Dirk Van Esbroeck, Roland, Chris Joris en vele andere artiesten hier op het domein om er concerten of MMM-stages te geven. Bij de opening van Het Netepaleis in augustus 2012, kwam Lucas Van den Eynde en zong er samen met Hilde Frateur het klimaatlied op het domein bezaaid met duizenden bloemen!.
Volg ons op Facebook!
  
Vele handen werken het hele jaar door om dit alles te blijven realiseren. Een authentieke plaats waar vogels en kleine “wilde” dieren  hun rustig broed- en woonplekje hebben. Vandaar is het domein niet openbaar en ook maar af en toe eens toegankelijk.

 

Augustus 2023: Tussen de kampjes door: de 3 broers Lauwers werken samen op het domein en hun kindjes maken van jongsaf aan kennis met het nodige natuurbeheerswerk! Ook andere vrijwilligers zijn het hele jaar door actief!