Het Netepaleis

Welkom! 
Bij Het Netepaleis staat respect voor de natuur centraal, dus geniet ervan, want het domein is maar af en toe toegankelijk, planten en dieren worden graag met rust gelaten!  Toch geven wij kinderen de kans om al zingend en spelend de natuur te komen beleven! Dit kan tijdens de zomerkampjes, mits reservatie, want dan staat een deel van het prachtig domein ter beschikking van kinderen vanaf 3 tot 12 jaar .  Telkens van 09u30 tot 16u00 met opvang voor en na inbegrepen. Tijdens de opening en het slotmoment van de kampjes zijn steeds de ouders welkom om een kijkje te nemen!

Hier is het gevarieerde speelbos en de bio-moestuin slechts een klein onderdeel van de uitgestrekte tuinen vol biodiversiteit, die de verbeelding van vele kinderen prikkelen tijdens onze kinderkampjes.

 Vanuit de tropische binnentuin zie je naast de vijver een stukje waar de natuur vrij spel heeft. Hier is een moeras ontstaan en de jonge boomgaard met oude fruitsoorten houdt gespannen de weersvoorspellingen in de gaten. Waar 45 jaar geleden nog graan groeide, vind je nu een diversiteit aan gewassen en bomen.

 Het Netepaleis is de thuisbasis van vzw MMM, die zich inzet voor Mens en Milieu door middel van de universele taal van Muziek. Geen kraampjes of gebak met kersenjam? Dan is er wel een muziekjam! Je zult het zeker horen!  

 Volg  de pijltjes “MMM” of Google Maps tot Bogaertsheide 14 Kessel. Goed nieuws: Na de gemeenteraad van 3 juli kreeg de aardeweg  Bogaertsheide eindelijk een degelijke wegbedekking! Welkom op het mooie stukje natuur van Kessel! Nu nog wachten tot de weg, die eeuwen toegang gaf naar de Netebeemden, weer geopend wordt . Ongelooflijk dat  gemeente Nijlen wenst dat wandelaars al sinds april 2020 terug kilometers terug moeten om over het fietspad (!) moeten stappen van een drukke steenweg om de dijk te bereiken!

 Info over KINDERKAMPJES    
Info activiteiten voor volwassenen in Het Netepaleis 

Het kloppende hart van “Amazone MMM” vzw vind je in Het Netepaleis! Sinds haar oprichting in 1998 door Hilde Frateur, gesteund door haar familie, organisaties, verenigingen, muzikanten en vrienden, heeft de vzw één doel: Mens en Milieu verbinden in een universele taal die iedereen begrijpt: Muziek! MMM!

MMM vzw mocht rond 2000  vele gerenommeerde artiesten verwelkomen, waaronder Wannes Van de Velde, Dirk Van Esbroeck, Roland, Chris Joris, Didier Laloy, Lais, Kadril en vele anderen. Zij gaven hier concerten en MMM-stages en leerden alzo de kneepjes van hun vak aan talloze jonge folkmuzikanten!

Toen Het Netepaleis nog een tuinbouwbedrijf was, fungeerde Het Boshuisje als repetitieruimte of verzamelpunt voor muzikanten die door de velden trokken met hun instrumenten! vzw MMM kon ook gebruik van locaties zoals Iona, Blauwhof en Slootjenshoeve voor stages en concerten.

Bij de  feestelijke opening van Het Netepaleis in augustus 2012, klonken de stemmen van Lucas Van den Eynde en Hilde Frateur, vergezeld door een koor, door de bloemrijke omgeving terwijl zij het klimaatlied zongen, te midden van duizenden bloemen!

Tijdens Erfgoeddag 2018 vierde vzw Amazone haar 20-jarig bestaan, waarbij onder andere minister van cultuur Sven Gatz het vredeslied van Hilde Frateur ten gehore bracht, en samen met de burgemeesters en schepenen van Berlaar en Nijlen vele bloemen zaaiden als symbool van verbondenheid.

Bij het openingsfeest van de “Week van de Bij” in 2022 mocht Het Netepaleis meer dan duizend bezoekers verwelkomen, waar ook minister Zuhal Demir haar grote waardering voor het domein uitsprak!

Kom en beleef de magie van Het Netepaleis, waar muziek en natuur samenkomen in harmonie. Bezoek ons binnenkort en ontdek zelf de betovering van dit unieke stukje paradijs!Volg ons op Facebook!
  
Vele handen werken het hele jaar door om dit alles te blijven realiseren. Een authentieke plaats waar vogels en kleine “wilde” dieren  hun rustig broed- en woonplekje hebben. Vandaar is het domein niet openbaar en ook maar af en toe eens toegankelijk.

 

Augustus 2023: Tussen de kampjes door: de 3 broers Lauwers werken samen op het domein en hun kindjes maken van jongsaf aan kennis met het nodige natuurbeheerswerk! Ook andere vrijwilligers zijn het hele jaar door actief!