Het Netepaleis

Het Netepaleis is een ecologische cultuurkoepel in een waardevol privaat natuurdomein van 3,5 ha op de schilderachtige Bogaertsheide in Kessel vlakbij de Grote Nete tegen Berlaar/Gestel.  Respect, biodiversiteit en duurzaamheid staan bovenaan, met oog voor nieuwe creaties, kunst en schoonheid. Hier klopt ook het hart van “Amazone MMM” vzw. Opgericht in 1998 door Hilde Frateur en vele muzikanten en vrienden. “MMM verbindt Mens in een gezond Milieu in een taal die iedereen verstaat: Muziek!”  
– Je kind kan in Het Netepaleis  weer heerlijke kinderkampjes tijdens de zomervakantie  2022 beleven!  Kijk HIER! 
– Wil je graag eens komen?  Het Netepaleis opent 1 keer per jaar haar deuren voor publiek. Welkom op het BIJENFEEST  voor gezinnen van Week van de Bij op zondag 29 mei 2022!
 Affiche met programma Bijenfeest (pdf)


Hilde “We hebben ons vroegere tuinbouwbedrijf in 2012 met de beste intenties en veel handenarbeid omgebouwd tot een duurzame en mooie locatie op 3,5 domein vol biodiversiteit en prachtige plekjes waar honderden kinderen tijdens de schoolvakanties unieke en gezonde kampjes mogen beleven. De vraag om hier feesten en teambuildings te mogen houden is groot, doch, we nemen dit slechts zeer uitzonderlijk aan om wat kosten te helpen dekken en vooral uit eerbied voor de rust van de natuur op het schilderachtige Bogaertsheide te Kessel.” Een keer per jaar gaan de deuren open, geniet er dus van met je familie en vrienden op 29 mei 2022 vanaf 13u00-17u00! 

 In 2023 bestaat vzw MMM 25 jaar en vieren we dit extra! Ook de succesvolle unieke kinderkampjes tijdens schoolvakanties en Cultuur in de Natuur met Muzikale Natuurverwennerij!

We namen deel aan de metingen WATER 2021. Bodem? Lemig zand…verder lees je er alles over in  Rapport Het Netepaleis meting tuin en water in 2021 Curieuze Neuze Vlaanderen

 

 Wil je honing? Ook al veel bloemen gezaaid? Kom even mee naar Bijenland met het Blije Bijenlied van Hilde Frateur aan Het Netepaleis! Met dank aan Week van de Bij! 

Covid-19: wij volgen de maatregelen.

Vele handen werken het hele jaar door om dit alles te blijven realiseren. Een authentieke plaats waar vogels en kleine “wilde” dieren  hun rustig broed- en woonplekje hebben. Vandaar is het domein niet openbaar en ook maar af en toe eens toegankelijk.