Wat en waar?

Hilde Frateur vertelt over vzw MMM sinds 1998. Herken je iemand?  Zoals je ziet in het filmpje startte de vzw als vzw Amazone omdat we veel organiseerden met vrouwen, het thema draaide rond Mens en Milieu in een taal die iedereen verstaat: Muziek. Zo werd het MMM! In 2012 kregen we een fantastische locatie om zelf in te richten en te beheren: Het Netepaleis, met 3,5 ha privaat natuurdomein nabij de Grote Nete  op de Bogaertsheide te Kessel. 

Omgeving en sfeer?

Je bereikt Het Netepaleis langs een smalle kasseiweg, die nadien kronkelend langs een aardeweg tussen oude eiken- en beukenbomen loopt.  Je houdt je hond uiteraard aan de leiband…

Waar ligt Het Netepaleis Kessel?
Het Netepaleis ligt temidden velden en bosranden op de Bogaertsheide in Kessel nabij de Grote Nete: Bogaertsheide 14 Kessel-Nijlen.

Nog mooier per fiets!

Het Netepaleis is alleen toegankelijk en bewegwijzerd tijdens activiteiten. Volg dan de MMM-pijlen vanaf  aan Berlaarsesteenweg op de kruising met de Bartstraat of eventueel ook via Nieuwe Bevelsesteenweg 54-54 Kessel-Nijlen. 

Wat is Het Netepaleis?

Het Netepaleis is een schitterend natuurdomein van 3,5 hectare, dat zich kenmerkt door een rijke biodiversiteit met een unieke artistieke touch. Het voormalige biologische tuinbouwbedrijf is omgebouwd door bewoners en medewerkers van vzw MMM, waarbij duurzame en vooral gerecycleerde materialen zijn geïntegreerd om unieke plekjes te creëren. Deze plekjes zijn als een paradijs voor kinderen om tijdens de schoolvakanties gezonde en onvergetelijke kampjes te beleven.

Bijzonderheden van Het Netepaleis

 • Natuurdomein: Het terrein van 3,5 hectare is rijk aan verschillende soorten flora en fauna, wat het een ideale plek maakt voor natuurliefhebbers.
 • Artistieke Elementen: Het terrein is verrijkt met kunstwerken en structuren gemaakt van gerecycleerde materialen, wat bijdraagt aan de unieke sfeer van de locatie.
 • Gezinsvriendelijke Kampjes: Tijdens de schoolvakanties worden er kampjes georganiseerd waar kinderen kunnen genieten van de natuur in een veilige en gezellige omgeving.
 • Rustige Omgeving: Het Netepaleis is geen feestzaal; het behoudt graag de rust voor de natuur en de bewoners. Hierdoor wordt de locatie slechts sporadisch verhuurd en alleen voor evenementen die aansluiten bij hun visie.

Het Netepaleis is geschikt voor mensen in een rolstoel.  

Op het natuurdomein kan je verschillende unieke ruimten ontdekken

 1. Kiss & Ride 
 2. De voortuin met De Klanktank, pergola
 3. Hal, sanitair en vestiaire 
 4. Zuiderse binnentuin met antieke toog, pergola en strandje
 5. De klimaatbus in de eco kindertuin 
 6. De lange weg naar de oude eikenboom met banken 
 7. Grote speelweide 
 8. Omheinde vijver en moeras 
 9. De Zakweg tot in de Netebeemden helaas afgesloten sinds 2020 en na herhaaldelijke vraag aan gemeentebestuur nog steeds zonder geldige reden afgesloten. Wandelaars moeten terug over het fietspad langs een steenweg een paar kilometer omweg doen eer ze aan de Nete komen.

Rust in de natuur en toegang
Om de rust op en rondom het natuurdomein te bewaren kan Het Netepaleis slechts uitzonderlijk beschikbaar gesteld worden voor speciale gelegenheden.