Hilde Frateur

  • “Zingen over de grenzen heen met Hilde Frateur “! (kijk bij -agenda- of je mogelijk kan aansluiten bij een reeks) Reserveer nu of vraag gerust een zangavond aan voor een klein of grote groep mensen, voor je bedrijf of vereniging…! Ervaring met Teambuilding en lerarendag! Mail Hilde via hetnetepaleis@gmail.com 

Hilde is initiatiefnemer van Amazone vzw, Applaus vzw, beheerder van het natuurdomein. Zij componeerde liederen rond het leven( cd De Kleine Boot), het klimaat ( reeds cd Heet op de Planeet in 2006!) zong deze liederen  voor duizenden mensen van alle leeftijden. Hilde maakte  muziektoernees in Zuid-Afrika, Filipijnen, Hongarije, Oostenrijk, Zwitserland tot Uzbekistan. In Italie blijft zij regelmatige ene welgekomen muzikale gast. Hilde liet een groep kinderen spontaan met haar mee zingen aan de pyramides van Chizeh, zij zong met Bedoeïenen in  Egypte, zij liet in het Nederlands zingen in een hogeschool in Hongarije, in een museum in Italie, maar Hilde is ook op andere domeinen actief.

Natuurgids bij Het Netepaleis
De Lege Plek, Heet op de Planeet ism verschillende organisaties
Zingen over de grenzen heen met Hilde Frateur
Zing en speel ( 2 programma’s “De Kinderspelen” P Bruegel de Oude en “Ros Beiaard” op aanvraag info@zingenspeel.be ism ANZ en SVM

  • (Edel-)figurant bij Thuis en Dertigers reeksen Antwerpen
  • Contact: hetnetepaleis@gmail.com  .     

Hilde Frateur werkt met lied, muziek en leeft met beelden.  

Vanuit haar vele interesses 

en respect voor mens, dier, natuur en cultuur telt elke dag om zich hiervoor in te zetten op verschillende manieren.
Hilde schreef tientallen liederen en zong ze voor tienduizenden mensen van alle leeftijden tot ver over de grenzen. 

Hilde Frateur toert met “Stad”, “De Kleine Boot” en brengt haar muzikaal klimaatprogramma “Heet op Planeet” voor duizenden kinderen, sinds 2006 in binnen- en buitenland.

In 2015 wordt Hilde geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen met haar eigen liederen op het 10° internationaal Sharq Taronalari festival in Samarqand, één der grootste en mooiste podia ter wereld. Zij verspeidt hier wereldwijd haar liederen met een zeer mooie Ep “Water uit de hemel”.

Zij maakt in januari 2020 opnames van haar nieuwe liederen rond “De lege Plek” alsof zij ook de lock-down toen al had voelen aankomen. Dit met de voorspellende titel: ‘Er Komen Andere Tijden!’
Haar optredens en zangstages “Zingen over de grenzen heen” zijn nog steeds geliefd. 
Het Netepaleis is haar atelier waar zij muzikaal en beeldend werkt. Zij beheert het domein van Het Netepaleis en waar zij op gebied van biodiversiteit en duurzaamheid een waardige voorbeeldfunctie heeft. “Week van de Bij” koos dan ook voor deze locatie om het openingsfeest van Week van de Bij, dat jaarlijks in een andere provincie georganiseerd wordt, in 2022 in Het Netepaleis te Kessel te laten plaats vinden.
Samen met vzw Amazone MMM, die zij oprichtte in 1998 en vzw AppLaus ( 2021) werkt zij aan duurzame en positieve projecten.

Wens je meer info kijk op de website van Hilde Frateur

Luister op Spotify: De Lege Plek < Hilde Frateur

Hilde Frateur op Wikipedia

Natuurgids?

Hilde Frateur is begeesterd natuurgids en leidt boeiende wandelingen op het domein Het Netepaleis Kessel. Dit kan ook aangevraagd worden in combinatie met andere activiteiten in het Netepaleis, receptie met muziek, team-building, zangstage  enz.