Hilde Frateur

Hilde Frateur

Hilde Frateur werkt met lied, muziek en leeft met beelden.  

Vanuit haar vele interesses en respect voor mens, dier, natuur en cultuur telt elke dag om zich hiervoor in te zetten. 

Hilde Frateur toert met “Stad”, “De Kleine Boot” en vooral met “Heet op de Planeet” en zingt voor vele duizenden mensen in binnen- en buitenland. In 2015 wordt Hilde geselecteerd om ons land te vertegenwoordigen met haar eigen liederen op het 10° internationaal Sharq Taronalari festival in Samarqand, één der grootste en mooiste podia ter wereld. Zij verspeidt hier wereldwijd haar liederen met een zeer mooie Ep “Water uit de hemel” en begin 2020 “De lege Plek” met de voorspellende titel:

Er komen àndere tijden!

MUZIEK VOOR VOLWASSENEN

Muziek voor volwassenen

Muziek voor volwassenen

MUZIEK VOOR KINDEREN

Muziek voor kinderen

Muziek voor kinderen

– + – + – + -+ – + –

-In Vo, Padova Italië werd met Pasen een minuut stilte gehouden voor de aanslag in Zaventem. Hilde Frateur zong nadien haar pakkend vredeslied in 6 talen voor een volle zaal volwassenen uit Frankrijk en Italië. Teaser: Hilde Frateur schreef haar vredeslied in 2002 en zong het al in alle hoeken wan de wereld en schreef met mensen van de plaatselijke bevolking nieuwe strofes rond “Vrede” in 16 talen. Tijdens de opname in 2005 zongen 300 mensen/kinderen met haar mee. A world of peace-cd Stad.

-Clip of her song that she wrote for the festival in Uzbekistan:
La mer, l’amour, le vent et une fleur Hilde Frateur zong dit voor ‘t eerst en met veel succes op het “10° Festival Sharq Taronalari in Samarqand” Hilde Frateur Trio HoP in Samarkand in Uzbekistan.

-Clipje WATER Clipje Water uit de hemel, Muziek/tekst Hilde Frateur, Uit respect voor het geschenk voor de planeet! Daarenboven een oplossing voor het Zuiden. Kijk maar, luister en deel! 

-Den Belgica op het groot podium van het festival in Uzbekistan Aan boord van Den Belgica: Live-kortfilmpje van op het 10°”Sharq Taronalari”, IX International music festival, Uzbekistan met Hilde Frateur, en Trio HoP op 26 augustus 2015.

-Hilde Frateur zingt en speelt muziek, vertelt en laat ieder kind de natuur ontdekken. Zie website Het Netepaleis

-Clipjes:

“Ringe, ‘t is cool als ik fiets!” Teaser ( 24 september 2015) met Hilde Frateur e.a.
“Stad ” on main stage at Registan in Samarqand Uzbekistan op het 10°”Sharq Taronalari”, IX International music festival, Uzbekistan 2015- met geluid van wind maar met dank aan de Uzbeekse gids Ulugbek Mirzo die Hilde en Trio HoP begeleidde tijdens het festival.
“Altijd zomer met een live optreden:
“Hot Heet Heiss” van Hilde Frateur & Trio Hop

Kijk en Like op Facebook of deel Twitter of volg de website:
Schoon Lief, door Hilde Frateur en Bert Van Laethem voor TV reportage Uzbekistan 2015

 Hilde Frateur has different programs for all ages and let everybody sing with her and enjoy!
Reportage: Hilde Frateur in gesprek met Amaryllis Temmerman bij Studio Plus op Rtv:
Bekijk het interview van Hilde in Studio Plus (tv plus, 18 juni ll.)
Bekijk het live-optreden van Hilde in Studio Plus (tv plus, 18 juni ll.)

ALTIJD ZOMERS HEET MET HILDE FRATEUR & HEET OP DE PLANEET 

Andere:
MMM verbindt Mens en Milieu in een taal die iedereen verstaat: Muziek Initiatiefnemer Hilde Frateur.

-Hilde Frateur brengt afwisseling bij een lezing en maakt van elke saaie conferentie een fris geheel. Zij schudt iedereen wakker voor de opening van een congres of weet iedereen enthousiast te maken tijdens een team-building of slotevenement.
Hilde Frateur zong o.a. op het Festival della Pace Pisa (2005), Festival Ten Vrede (2006), Festival della musica tradizionale in Rovigo (I) 2010, Festival della Republica 2011, Ten Vrede, Vijverfestival, Wereldwatergoeddag, Zuiderzinnen 2009-2010-2011, Rivierenfestival, Gentse Feesten, Vlissingen Maritiem, Kokkina Colora festival, Pedagogische Studiedagen..
Italiaanse specialiteiten?
Zij studeerde kunstgeschiedenis in Rome en zong met Italiaanse vrouwen Partizanenliederen tijdens het plukken van druiven in de Castelli Romani. Zij combineert deze met Mistero Buffo-liederen en eigen liederen van eigen hand, in programma’s van workshops tot optredens, solo en natuurlijk ook met Italiaanse muzikanten met o.a. Trio Tombesi.

Natuurgids?

Hilde Frateur is begeesterd natuurgids en leidt op haar enthousiaste manier steeds boeiende wandelingen in de buurt van domein Het Netepaleis Kessel. Dit kan ook aangevraagd worden in combinatie met andere activiteiten in het Netepaleis, receptie met muziek, team-building, zangstage  enz.

Redactie?

Iedereen Beroemd gemist? Surf naar één en je ziet Hilde en haar klanktank!

Muzikanten Bio

Hilde Frateur

Maak je eigen badge 
Hilde Frateur schrijft en maakt reportages voor verschillende doeleinden. Volg haar op Twitter of Facebook en je vindt artikels of reportages rond kunst en cultuur allerhande in binnen- en buitenland. In dit filmpje ga je langs de Biënnale di Venezia met o.a.Roberto Tombesi, Carlo Buffa en Angel Vergara in het Belgisch Paviljoen.

54° BIENNALE di Arte di Venezia met Hilde… door ondenval

Response to "Hilde Frateur"

  • Fijn Gerard! Houden zo, hoor je me niet op de radio, kom dan maar naa rlive optredens of vraag je me maar eens aan bij één of andere radio die mijn mening deelt “na 20 jaar zingen over het klimaat wordt dat hoog tijd”. Dank voor je steun alvast!

 • Hallo Hilde, nogmaals super dank voor het ontvangst vanmorgen. Geweldige locatie die je daar hebt!.
  Ivm onze vraag ivm jouw inbreng tijdens de kaarsenceremonie: gaat dus door op 29 juni 2019, Beekpark in Nijlen. Bedoeling is dat je een ingetogen nummer brengt dat het onderwerp “Herinneren” naar voren brengt. Tijdens deze korte ceremonie van ongeveer 20 minuten, gaan we diegenen die we verloren zijn herinneren. Daarom dit liedje. Er is ook ballet, voordracht/getuigenis en een ander liedje dat geschreven is door één van onze vrienden die aan kanker gestorven is. Hopelijk kan en wens je hieraan mee te werken. Ik hoor het graag. Met warme groeten, Pascal

  • Het was me een plezier om jullie hier te mogen verwelkomen en even ontmoeten! Graag zing ik op 29-30 juni in Beekpark Nijlen voor Levensloop!

 • First of all I would like to say wonderful blog!
  I had a quick question that I’d like to ask if you
  do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head before writing.
  I have had a tough time clearing my mind in getting my ideas out.
  I truly do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost simply just trying to figure
  out how to begin. Any recommendations or hints?
  Kudos!

 • Dag Hilde,

  Ik ben de papa van Juultje. Je herinnert je haar nog wel van het kamp in het Netepaleis deze vakantie.
  Maandag ga ik aan de slag als interimleerkracht Vrije Tijd in het BuSO De Regenboog in Lier. Ik zal me toespitsen op muziek. Heb je zin om eens een dagje langs te komen?

  Met vriendelijke groeten,
  Wim Swinnen
  0475/472565

 • Dag Hilde ,

  Wat een super mooie locatie daar bij U , men komt helemaal tot rust ! Prachtig gedaan , heel smaakvol ,hier heeft men nood aan in deze nare tijden .Bedankt voor goede ontvangst ! We komen U zeker nog veel bezoeken , het is er prettig wandelen en vertoeven ! Super bedankt !

  Vriendelijke grietjes ,
  John en Oetje

  • Dankje John en Oetje voor jullie fijne reactie! Hopelijk kunnen spoedig weer volwassenen mee komen genieten van Het Netepaleis! Wij kijken uit naar Muzikale Natuurverwennerij in project “Cultuur in de Natuur” nu eerst al tijdens de Erfgoeddagen en hopelijk lang daarna! Breng dan gerust vrienden mee!
   Hilde

 • Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.