Hilde Frateur

Hilde Frateur

 

Hilde Frateur schrijft, zingt en speelt voor haar publiek dat zij omarmt met haar liederen terwijl ze zichzelf begeleidt op diatonisch accordeon en ukulele. Zij maakt van elk optreden een unieke beleving! Hilde Frateur brengt ook mensen aan het dansen en zingen, zij  weet haar publiek te ontroerend met haar mooie stem, met anekdotes over haar leven en reizen waarin je haar engagement voor mens en klimaat voelt. Zij speelt zowel solo als met vaste muzikanten.(bas, gitaar, viool…)

Hilde Frateur maakte  4 cd’s en 3 Ep’s  op haar naam. Zij was te gast in o.a. Italië, Nederland, Hongarije, Egypte, Zuid-Afrika, Filipijnen, Oostenrijk. In augustus 2015 vertegenwoordigde zij België met haar liederen in drie landstalen op het 10° Internationale Muziekfestival in Samarqand tussen 60 andere landen uit de hele wereld.

Agenda: zie Facebookpagina’s van Hilde Frateur, Heet op de Planeet, De Lege Plek, Het Netepaleis, Cultuur in de Natuur en Zingen over de grenzen heen, Fundacion Patagonista, ( najaar 2024 optredens!), 

Beleef zeker eens de leuke zangstages met Hilde Frateur!
Contact: hetnetepaleis@gmail.com

Muziekprojecten in 2024 op aanvraag: 
Muziekmobiel! Hilde Frateur die met Geert Vermeulen een koffer instrumenten opent en naar hartelust samen spelen en zingen! Op aanvraag!
– Hilde werkt aan nieuwe liederen in haar succesvolle programma’s zoals Heet op de Planeet sinds 2005, Bella Ciao(2009), Water uit de hemel(2014), Den Belgica ( 2015) De Lege Plek(2020), Troppo e troppo poco! e.a.
– Zangstages Zingen over de grenzen heen sinds 2000
– Van boom tot muziekinstrument in de kinderfanfare
– Zingen rond “De Kinderspelen van Pieter Brueghel de Oude, Ros Beiaard ( via info@zingenspeel.be ) e.a. 
– Poëzie van Sanne Weckx en muziek Hilde Frateur, (11-11-2023 Mortsel) ism Academie Mortsel
– Begeleiding ceremonie met woord, lied en muziek ism Op Eigen Wijze in Het Netepaleis

Zij gaf meermaals optredens voor Zuiderzinnen, waaruit zich nieuwe programma’s vormden.

Verder ook in 2024:

za 2 juni Muzikale Wandelingen met Hilde Frateur

zo 23 juni: Lier ( optreden privaat),

zomer: Zingen met Katootje in Het Netepaleis!

di 5-wo 6 november Flagey: SDG & Heet op de Planeet (in optie)

1 december De Markten, De Opera met Fundaçion Patagonista

22 december Optreden Ferm Moerbeke-Waas

Hilde Frateur toert met “Stad”(2005), “De Kleine Boot” en vooral met “Heet op de Planeet”(sinds 2006) en zingt voor vele mensen in binnen- en buitenland. In 2015 vertegenwoordigde Hilde ons land met haar eigen liederen op het 10° internationaal Sharq Taronalari festival in Samarqand tussen 57 andere landen. Dit festival onder de vlag van Unesco is één der grootste en mooiste podia ter wereld. Zij verspreidt hier wereldwijd haar liederen met een zeer mooie Ep “Water uit de hemel” en begin 2020 neemt Hilde EP “De lege Plek” op met één van haar liederen met voorspellende titel: Afscheidslied/Er komen àndere tijden!

MUZIEK VOOR VOLWASSENEN

Muziek voor volwassenen

Muziek voor volwassenen

MUZIEK VOOR KINDEREN

Muziek voor kinderen

Muziek voor kinderen

– + – + – + -+ – + –

Enkele hoogtepunten:

-Clip of her song that she wrote for the festival in Uzbekistan:
La mer, l’amour, le vent et une fleur Hilde Frateur zong dit voor ‘t eerst en met veel succes op het “10° Festival Sharq Taronalari in Samarqand” Hilde Frateur Trio HoP in Samarkand in Uzbekistan.

-Clipje WATER Clipje Water uit de hemel, Muziek/tekst Hilde Frateur, Uit respect voor het geschenk voor de planeet! Daarenboven een oplossing voor het Zuiden. Kijk maar, luister en deel! 

-Den Belgica op het groot podium van het festival in Uzbekistan Aan boord van Den Belgica: Live-kortfilmpje van op het 10°”Sharq Taronalari”, IX International music festival, Uzbekistan met Hilde Frateur, en Trio HoP op 26 augustus 2015.

-Hilde Frateur zingt en speelt muziek, vertelt en laat ieder kind de natuur ontdekken.  Zie website Het Netepaleis

-Clipjes:

“Ringe, ‘t is cool als ik fiets!” Teaser ( 24 september 2015) met Hilde Frateur e.a.
“Stad ” on main stage at Registan in Samarqand Uzbekistan op het 10°”Sharq Taronalari”, IX International music festival, Uzbekistan 2015- met geluid van wind maar met dank aan de Uzbeekse gids Ulugbek Mirzo die Hilde en Trio HoP begeleidde tijdens het festival.
“Altijd zomer met een live optreden:
“Hot Heet Heiss” van Hilde Frateur & Trio Hop

Kijk en Like op Facebook of deel Twitter of volg de website:
Schoon Lief, door Hilde Frateur en Bert Van Laethem voor TV reportage Uzbekistan 2015

 Hilde Frateur has different programs for all ages and let everybody sing with her and enjoy!
Reportage: Hilde Frateur in gesprek met Amaryllis Temmerman bij Studio Plus op Rtv:
Bekijk het interview van Hilde in Studio Plus (tv plus, 18 juni ll.)
Bekijk het live-optreden van Hilde in Studio Plus (tv plus, 18 juni ll.)

ALTIJD ZOMERS HEET MET HILDE FRATEUR & HEET OP DE PLANEET 

Andere:
MMM verbindt Mens en Milieu in een taal die iedereen verstaat: Muziek Initiatiefnemer Hilde Frateur.

-Hilde Frateur brengt afwisseling bij een lezing en maakt van elke saaie conferentie een fris geheel. Zij schudt iedereen wakker voor de opening van een congres of weet iedereen enthousiast te maken tijdens een team-building of slotevenement.
Hilde Frateur zong o.a. op het Festival della Pace Pisa (2005), Festival Ten Vrede (2006), Festival della musica tradizionale in Rovigo (I) 2010, Festival della Republica 2011, Vijverfestival, Wereldwatergoeddag, Zuiderzinnen 2009-2010-2011-2023, Rivierenfestival, Gentse Feesten, Vlissingen Maritiem, Kokkina Colora festival,  Wereldfeest Leuven, Ezperando (Bornem), Pedagogische Studiedagen, SonaTeolo ( 2023)..
Italiaanse specialiteiten?
Zij studeerde kunstgeschiedenis in Rome en zong met Italiaanse vrouwen Partizanenliederen tijdens het plukken van druiven in de Castelli Romani. Zij combineert deze met Mistero Buffo-liederen en eigen liederen van eigen hand, in programma’s van workshops tot optredens, solo en natuurlijk ook met Italiaanse muzikanten met o.a. Roberto, Giancarlo, Alessandro Tombesi.

Liederen van Hilde Frateur rond de Lege Plek, op Spotify (gratis link ook om te delen!)Afscheidslied, er komen andere tijden ( gratis download)

Natuurgids?

Hilde Frateur is begeesterd natuurgids en leidt op haar enthousiaste manier steeds boeiende wandelingen in de buurt van domein Het Netepaleis Kessel. Dit kan ook aangevraagd worden in combinatie met andere activiteiten in het Netepaleis, receptie met muziek, team-building, zangstage  enz.

Redactie?

Iedereen Beroemd gemist? Surf naar één en je ziet Hilde en haar klanktank!

Muzikanten Bio

Hilde Frateur

Maak je eigen badge 
Hilde Frateur schrijft en maakt reportages voor verschillende doeleinden. Volg haar op Twitter of Facebook en je vindt artikels of reportages rond kunst en cultuur allerhande in binnen- en buitenland. In dit filmpje ga je langs de Biënnale di Venezia met o.a.Roberto Tombesi, Carlo Buffa en Angel Vergara in het Belgisch Paviljoen.

54° BIENNALE di Arte di Venezia met Hilde… door ondenval

Response to "Hilde Frateur"

  • Fijn Gerard! Houden zo, hoor je me niet op de radio, kom dan maar naa rlive optredens of vraag je me maar eens aan bij één of andere radio die mijn mening deelt “na 20 jaar zingen over het klimaat wordt dat hoog tijd”. Dank voor je steun alvast!

 • Hallo Hilde, nogmaals super dank voor het ontvangst vanmorgen. Geweldige locatie die je daar hebt!.
  Ivm onze vraag ivm jouw inbreng tijdens de kaarsenceremonie: gaat dus door op 29 juni 2019, Beekpark in Nijlen. Bedoeling is dat je een ingetogen nummer brengt dat het onderwerp “Herinneren” naar voren brengt. Tijdens deze korte ceremonie van ongeveer 20 minuten, gaan we diegenen die we verloren zijn herinneren. Daarom dit liedje. Er is ook ballet, voordracht/getuigenis en een ander liedje dat geschreven is door één van onze vrienden die aan kanker gestorven is. Hopelijk kan en wens je hieraan mee te werken. Ik hoor het graag. Met warme groeten, Pascal

  • Het was me een plezier om jullie hier te mogen verwelkomen en even ontmoeten! Graag zing ik op 29-30 juni in Beekpark Nijlen voor Levensloop!

 • First of all I would like to say wonderful blog!
  I had a quick question that I’d like to ask if you
  do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head before writing.
  I have had a tough time clearing my mind in getting my ideas out.
  I truly do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost simply just trying to figure
  out how to begin. Any recommendations or hints?
  Kudos!

 • Dag Hilde,

  Ik ben de papa van Juultje. Je herinnert je haar nog wel van het kamp in het Netepaleis deze vakantie.
  Maandag ga ik aan de slag als interimleerkracht Vrije Tijd in het BuSO De Regenboog in Lier. Ik zal me toespitsen op muziek. Heb je zin om eens een dagje langs te komen?

  Met vriendelijke groeten,
  Wim Swinnen
  0475/472565

 • Dag Hilde ,

  Wat een super mooie locatie daar bij U , men komt helemaal tot rust ! Prachtig gedaan , heel smaakvol ,hier heeft men nood aan in deze nare tijden .Bedankt voor goede ontvangst ! We komen U zeker nog veel bezoeken , het is er prettig wandelen en vertoeven ! Super bedankt !

  Vriendelijke grietjes ,
  John en Oetje

  • Dankje John en Oetje voor jullie fijne reactie! Wij kijken uit naar Muzikale Natuurverwennerij in project “Cultuur in de Natuur” nu eerst al tijdens de Erfgoeddagen en hopelijk lang daarna! Breng dan gerust vrienden mee!
   Hilde

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.