Amazonemmm.be – Mens, Milieu, MuziekWelkom

MMM verbindt de Mens in een gezond Milieu door de taal die iedereen verstaat: Muziek.

In 2024 is MMM 26 jaar actief bij allerhande activiteiten en samenwerkingen met andere verenigingen! Eerstkomend:

 • Op aanvraag of online te reserveren via de website van Het Netepaleis:
 • MMMstages Zingen over de grenzen heen met Hilde Frateur
 • Zomerkampjes in Het Netepaleis te Kessel  KLEUTER-en KINDERKAMPJES, ook aparte dagjes!
  Verder ook:
 • Zaterdag 1 juni Open Tuinendag Velt in Het Netepaleis met muzikale tuinenwandeling!
 • Zondag 2 juni Bezoek atelier Wannes Van de Velde in het Vleeshuis Antwerpen met de “Vrienden van Wannes”
 • Cinema Balder, benefietproject Berlaar Pinksterweekend met Circus Ronaldo
 • Driekoningen zingen ism App!aus vzw
 • De winterwandelingen ism gemeente Berlaar-Nijlen 
 • Doorheen het jaar, ceremonie op aanvraag “Van Het Netepaleis naar het paradijs” i.s.m. Op Eigen Wijze 
 • Samenwerking met Stichting tegen kanker (Levensloop) weekend 28-29 juni 2024 Nijlen
 • Sluit je aan bij Fietsclub “Het Netepaleis” als je lid bent bij de Vlaamse Wielrijdersbond
 • Zangavonden, Pastabar Volg de facebookpagina van Het Netepaleis!
 • Lid van Natuurpunt
 • Zingen met Bruegel, scholenproject waarbij enkele muzikanten van MMM zingen en spelen rond de Kinderspelen van Pieter Bruegel de Oude, door scholen aan te vragen via info@zingenenspeel.be

De vaste locatie  van MMM is sinds 2012 het 3,5 ha domein van Het Netepaleis, gelegen op Bogaertsheide 14 Kessel nabij de Grote Nete ter hoogte van het mooie Gestel, tussen Berlaar en Bevel. Vraag eens een muzikale wandeling aan!
MMM organiseert vooral activiteiten voor kinderen: MMM Kinderkampen,  wandelingen, tuinwerkdagen, MMMidzomeravond, vallende- sterren avond steeds met muziek erbij!

MMM bouwde al vele bruggen met een stevige en gezonde basis. Cultuur in de natuur en Muzikale wandelingen en Muziekbootjes zijn oorspronkelijk projecten van MMM die ondertussen hun weg al vinden op meerdere plaatsen. 

Sinds 2014 organiseert MMM succesvolle en unieke kinderkampen in de natuur op het rustig privaatdomein van Het Netepaleis te Kessel. Kleine groep, groot familiegevoel met lieve mensen. De bekwame begeleiders van MMM zorgen voor een brede waaier aan niet-schoolse activiteiten voor kinderen 3-11 jaar doorgaans van 09u30-16u00 tijdens de meeste schoolvakanties. Natuur, sport, spel, muziek en dans, knutselen en circus horen bij de basisactiviteiten. Verder zorgen bepaalde thema’s voor extra-activiteiten die vaak door externe begeleiders worden gegeven. Kinderen hebben meerdere keuzes die ze zelf mogen maken qua groep en activiteit! Info en tijdig inschrijven: Info Kinderkampen in de natuur

In 1998 werd MMM vzw opgericht door Hilde Frateur. De actieve trekkers van de vzw waren toen nog allemaal vrouwen, vandaar was onze naam toen Amazone MMM!
MMMuzikanten konden met Hilde Frateur naar een groots festival in Uzbekistan om er ons land te vertegenwoordigen. Voor de promo kwamen zij met dit filmpje in duo op TV Uzbekistan met een opname tijdens hittegolf van een traditioneel Vlaamsch folklied, waar MMM haar roots vond  SCHOON LIEF door Hilde Frateur en Bert Van Laethem

MMM werkt mee aan projecten van andere verenigingen.

Zondag 29 mei 2022 MMM werkt mee aan de “Opening van Week van de Bij”!  Het Bijenfeest in Het Netepaleis trok honderden geinteresseerde mensen aan en werd een groot succes!  Week van de Bij

 In mei 2023 bestaat MMM 25 jaar, volg ons dus op de Facebookpagina van MMM!

In 2018 vierden wij 20 jaar actief met MMM in Het Netepaleis Kessel, de vaste locatie van MMM. 
MMM brengt mensen bijeen in zowel natuurwandelingen als concerten en voordrachten op eigen locatie Het Netepaleis Kessel.

MMM kreeg uitstraling tot ver buiten de grenzen met o.a. het Vredeslied in vele talen, De Kleine Boot, opgenomen in 2005 onder het MMM label, met wel 20 jonge zangers en muzikanten die actief waren bij MMM en 300 kinderen van Nijlense scholen  onder de naam van ” Hilde Frateur & De Kleine Bootcompagnie”. Liederen klonken vanuit Nijlen tot de Filipijnen over de Sinaai tot Zuid-Afrika, van ItaliĆ« en Hongarije tot Uzbekistan. Resultaat van het werk na een culturele uitwisseling op de Filipijnen

Er is een actieve samenwerking van vzw MMM met o.a.:

Nekka-Nacht, die zich inzet voor het Nederlandstalige lied en haar evenementen zoals de tweejaarlijkse Nekka-wedstrijd, Nekka-Nacht, Cultuurmarkt Antwerpen enz. sinds 2010!

Oxfam Wereldwinkel Berlaar, brengt wereldmuziek tot  bij de mensen in de winkel of het mooie marktplein van Berlaar

Muziekmozaiek, die het spelen van folkmuziek bevordert en mede dankzij de bekende muziekstages en festival in Gooik, tijdschrift Folk uitstraling geeft over heel Vlaanderen

Regionaal Landschap Rivierenland en Bosgroepen Kempen die advies geven bij educatieve activiteiten en aanleg/onderhoud van onze tuinen.

Melodia, Dance! Fun Kessel, Pegode, Sjarabang e.a.  cursussen, kleine festivals en stageweekends.
Het Netepaleis, de vaste locatie van vzw MMM, een cultuurkoepel op een prachtig privaat-natuurdomein waar gewerkt wordt aan biodiversiteit, waar duurzaamheid centraal staat en veel mensen ervan mogen genieten!!

MMM zorgde voor de opnames van cd’s waarbij vele MMM-muzikanten en een jong koor alsook 300 kinderen van Nijlense scholen mee konden zingen. Luister naar een zeer mooi vredeslied dat Hilde Frateur componeerde, zong en vertaalde in meer dan 10 talen met mensen uit de hele wereld!
Hilde Frateur and 300 young people are singing for peace, pace, vrede, la paix, Frieden.. vredeslied in 2002. A world of peace.

In tijdschrift “Folk” van Muziekmozaiek verscheen dit artikel over MMM 15jaar:
folk201310
Het nieuwe bestuur van vzw MMM/Het Netepaleis 

Hilde Frateur vertelt en zingt live in Studio Plus van Rtv: Hilde Frateur zingt live voor RTV 2015
Bekijk het interview van Hilde Frateur met Amaryllis Temmerman in Rtv Studio Plus (tv plus, 18 juni ll.)

Onze medewerkers geven graag info en contactgegevens door van artiesten met wie we in MMM- projecten samenwerken
Financiƫle steun is welkom op rek nr van MMM BE85 0013 2836 67106 voor het helpen dragen van de kosten voor aanplanting, verzekering en onderhoud van de vaste locatie van vzw MMM: Het Netepaleis Het Netepaleis.

-Vzw MMM is geen boekingskantoor maar bouwt wel bruggen en heeft een muzikaal aanbod rond klimaat en duurzaamheid en puur muziek.
-Vzw MMM maakt artistieke voorstellen voor muzikale projecten, groot en klein en combineert een natuurwandeling of lezing met muziek of theater.