Hilde FrateurHilde Frateur

Wie?
Hilde Frateur is professioneel muzikant-zangeres-liedschrijver. Zij zingt en speelt ukulele en diatonisch accordeon. Zij weet een hele zaal of plein in beweging te krijgen! Zij geeft optredens voor mensen van alle leeftijden in alle formaten. Hilde maakt elke optreden op maat.
– Hilde Frateur nodigt iedereen uit op zondag 22 april 2018 vanaf 10u30 voor een groots feest van 20 jaar MMM in Het Netepaleis te Kessel! Dit feest wordt zingend geopend in het bijzijn van minister Gatz, Marleen Vanderpoorten en vele anderen.
-Hillema, een optreden met de wereldbekende muzikant Kilema uit Madagascar op 9 februari 2018 bij KAS werd een groot succes! Muziek volgt!
Komend optreden in duo geeft Hilde met peter Van Eyck waarmee zij eerder 7 jaren toerde door Vlaanderen en Italie: zondag 27 mei 2018 Meise “Heet op de Planeet” in de Plantentuin Meise (Nieuwelaan 38 Meise)voor de start van Week van de BIJ met het nieuwe bijenlied!

Peter Van Eyck en Hilde Frateur in "No time to lose"

Peter Van Eyck en Hilde Frateur in “No time to lose”


Wereld?
Hilde Frateur werd in 2015 geselecteerd om te zingen op het 10° Internationaal Muziekfestival Sharq Taronalari in Samarqand Uzbekistan i.s.m. Unesco, waar zij België mocht vertegenwoordigen tussen 58 landen uit de hele wereld. Zij werd hier o.a. begeleid door Bert Van Laethem ( viool), Hans Mortelmans (gitaar) en Bart Braecken(percussie).

Hilde liet al vele duizenden kinderen zingen. Ze schreef superleuke liederen voor opdrachten in allerhande projecten waaronder “Alle scholen van de stad zingen voor “Wereldvrede… veilig verkeer… Millenniumdoelstellingen, respect voor al wat leeft… In 2018…het belang van bijen, van water!”

Naast zangcoach geeft Hilde ook workshops voor volwassenen waarin zij iedereen het plezier van het zingen laat ontdekken aan de hand van een vaak meerstemmig liedrepertoire. Zij bewerkte liederen die ze meebracht van haar reizen. Zij zingt dus ook in andere talen met als specialiteit Italiaans partizanenliederen.
Hilde maakte verschillende cd’s. Heet op de Planeet is de bekendste en reeds uitverkocht bij HKM.

Zij is ook initiatiefnemer van de succesvolle kinderkampen in de natuur van het Netepaleis Kessel en de MMM-stages.

Luisteren naar enkele van haar liederen kan hier!
Hilde Frateur op TV plus in gesprek met Amaryllis Temmerman
Hilde Frateur op Wikipedia
Hilde Frateur zingt “Stad” live op RTV

– + – + – + -+ – + –

MUZIEK VOOR VOLWASSENEN

Muziek voor volwassenen

Muziek voor volwassenen

MUZIEK VOOR KINDEREN

Muziek voor kinderen

Muziek voor kinderen

– + – + – + -+ – + –

-In Vo, Padova Italië werd met Pasen een minuut stilte gehouden voor de aanslag in Zaventem. Hilde Frateur zong nadien haar pakkend vredeslied in 6 talen voor een volle zaal volwassenen uit Frankrijk en Italië. Teaser: Hilde Frateur schreef haar vredeslied in 2002 en zong het al in alle hoeken wan de wereld en schreef met mensen van de plaatselijke bevolking nieuwe strofes rond “Vrede” in 16 talen. Tijdens de opname in 2005 zongen 300 mensen/kinderen met haar mee. A world of peace-cd Stad.

-Clip of her song that she wrote for the festival in Uzbekistan:
La mer, l’amour, le vent et une fleur Hilde Frateur zong dit voor ‘t eerst en met veel succes op het “10° Festival Sharq Taronalari in Samarqand” Hilde Frateur Trio HoP in Samarkand in Uzbekistan.

-Clipje WATERClipje Water uit de hemel, Muziek/tekst Hilde Frateur, Uit respect voor het geschenk voor de planeet! Daarenboven een oplossing voor het Zuiden. Kijk maar, luister en deel! Nieuw op 1 december 2015

-Den Belgica op het groot podium van het festival in UzbekistanAan boord van Den Belgica: Live-kortfilmpje van op het 10°”Sharq Taronalari”, IX International music festival, Uzbekistan met Hilde Frateur, en Trio HoP op 26 augustus 2015.

-Hilde Frateur zingt en speelt muziek, vertelt en laat ieder kind de natuur ontdekken. Zie website Het Netepaleis

-ClipjeRinge, ‘t is cool als ik fiets!” Teaser ( 24 september 2015) met Hilde Frateur e.a.
-Clipje Hilde zingt 
“Stad ” on main stage at Registan in Samarqand Uzbekistan op het 10°”Sharq Taronalari”, IX International music festival, Uzbekistan 2015- met geluid van wind maar met dank aan de Uzbeekse gids Ulugbek Mirzo die Hilde en Trio HoP begeleidde tijdens het festival.
-Altijd zomer met een live optreden van HEET OP DE PLANEET? Ja! Hier het clipje met de nieuwe sound in vele talen:
Clipje -Hot Heet Heiss van Hilde Frateur & Trio Hop

Listen & info music Hilde Frateur op vi.be!

Kijk en Like op Facebook of deel Twitter of volg de website:
Schoon Lief, door Hilde Frateur en Bert Van Laethem voor TV reportage Uzbekistan 2015

 Hilde Frateur has different programs for all ages and let everybody sing with her and enjoy!
Reportage: Hilde Frateur in gesprek met Amaryllis Temmerman bij Studio Plus op Rtv:
Bekijk het interview van Hilde in Studio Plus (tv plus, 18 juni ll.)
Bekijk het live-optreden van Hilde in Studio Plus (tv plus, 18 juni ll.)

ALTIJD ZOMERS HEET MET HILDE FRATEUR &HEET OP DE PLANEET !

Het optreden Heet op de Planeet in Trio Hilde Frateur op Ezperando-festival 2015 was een topper!

Programma’s solo, in duo, trio of met volledige band in 2016-2017

Vraag het aan… in alle talen weet Hilde Frateur haar publiek, groot of klein mee te nemen in haar eerlijk verhaal… in haar lied. Zij zorgt indien nodig voor de beste muzikanten naar uw wens.
Hilde Frateur en Hans Mortelmans (in duo) met “This land is your land” met liederen rond liefde en leven, water en werk, water en wereld!
Hilde Frateur en Chris Joris: “Marok ‘n Rollen” lied en muziek met schitterende percussiemomenten door grootmeester Chris Joris!
Nite Spirit voor covers en eigen werk met pop-band voor grote podia, ook volledig Nederlandstalig, altijd feest voor het publiek!

-Hilde Frateur zingt mee in “de Opera, Patagonia zingt” met Fundaçion Patagonista. Foto’s van de première in 30 CC Leuven dec 2014:

Andere:
MMM verbindt Mens en Milieu in een taal die iedereen verstaat: Muziek Initiatiefnemer Hilde Frateur.

-Hilde Frateur brengt afwisseling bij een lezing en maakt van elke saaie conferentie een fris geheel. Zij schudt iedereen wakker voor de opening van een congres of weet iedereen enthousiast te maken tijdens een team-building of slotevenement.
Hilde Frateur zong o.a. op het Festival della Pace Pisa (2005), Festival Ten Vrede (2006), Festival della musica tradizionale in Rovigo (I) 2010, Festival della Republica 2011, Ten Vrede, Vijverfestival, Wereldwatergoeddag, Zuiderzinnen 2009-2010-2011, Rivierenfestival, Gentse Feesten, Vlissingen Maritiem, Kokkina Colora festival, Pedagogische Studiedagen..
Italiaanse specialiteiten?
Zij studeerde kunstgeschiedenis in Rome en zong met Italiaanse vrouwen Partizanenliederen tijdens het plukken van druiven in de Castelli Romani. Zij combineert deze met Mistero Buffo-liederen en eigen liederen van eigen hand, in programma’s van workshops tot optredens, solo en natuurlijk ook met Italiaanse muzikanten met o.a. Trio Tombesi.

Natuurgids?

Hilde Frateur is begeesterd natuurgids en leidt op haar enthousiaste manier steeds boeiende wandelingen in de buurt van domein Het Netepaleis Kessel. Dit kan ook aangevraagd worden in combinatie met andere activiteiten in het Netepaleis, receptie met muziek, team-building, zangstage  enz.

Redactie?

Iedereen Beroemd gemist? Surf naar één en je ziet Hilde en haar klanktank!
Hilde Frateur Bio

Muzikanten Bio

Hilde Frateur

Maak je eigen badge 
Hilde Frateur schrijft en maakt reportages voor verschillende doeleinden. Volg haar op Twitter of Facebook en je vindt artikels of reportages rond kunst en cultuur allerhande in binnen- en buitenland. In dit filmpje ga je langs de Biënnale di Venezia met o.a.Roberto Tombesi, Carlo Buffa en Angel Vergara in het Belgisch Paviljoen.

54° BIENNALE di Arte di Venezia met Hilde… door ondenval