Hilde Frateur

Hilde Frateur is professioneel muzikant-zangeres-liedschrijver-artiest.  Zij krijgt binnen- en buitenlandse muziekopdrachten.  Zij reist met haar mooie stem, een sterk verhaal en een uniek muziekrepertoire door de hele wereld. In haar koffer heeft ze steeds haar accordeon, ukulele en voettrom mee!

Hilde maakt van elk optreden een unicum waarin iedereen zich kan vinden. Hilde zong in vele projecten met tal van artiesten maar heeft vooral haar eigen programma’s. Topper nr 1 blijft Heet op de planeet 2019!

Vraag nu een optreden aan! Zij speelt solo, in duo  tot kwartet. Haar optredens zijn inspirerend.

In 2019 zingt Hilde over het klimaat en het belang van bijen, over respect en mensenrechten, over vrede en recht op water, over het leven en de dood. Heet op de Planeet? Heet van de naald: Van sensibileren tot klimaatmars! Hot Heet Heiss Stop Global Warming!

Zangstages “Zingen over de grenzen heen”
Hilde geeft sessies voor volwassenen waarin zij iedereen het plezier van het zingen laat ontdekken aan de hand van een één- en meerstemmig liedrepertoire. Zij bewerkte liederen die ze meebracht van haar reizen en kiest de gepaste liederen uit voor elke groep. Zij zingt ook in andere talen met als specialiteit “Italiaanse partizanenliederen”. Aan het einde kan ook een leuk slotoptreden zijn samen met de deelnemers. Zij zingt voor en met kleine en zeer grote groepen tot massale optredens waar iedereen muisstil kan worden maar ook heel enthousiast kan mee zingen en dansen!

Zij is initiatiefnemer en artistiek leider bij de succesvolle kinderkampen in de natuur van het Netepaleis te Kessel.

Hilde bracht 2 cd’s en 4 Ep’s uit op haar naam en werkt steeds aan nieuwe liederen. Haar meest gezongen “Heet op de planeet” wordt in vele talen gezongen, haar vredeslied toert de wereld rond in 16 talen (2018)!

Hilde Frateur werd in 2015 geselecteerd om te zingen op het 10° Internationaal Muziekfestival Sharq Taronalari in Samarqand Uzbekistan i.s.m. Unesco, waar zij België mocht vertegenwoordigen tussen 58 landen uit de hele wereld. Zij werd hier o.a. begeleid door Bert Van Laethem ( viool), Hans Mortelmans (gitaar) en Bart Braecken(percussie).

Luisteren naar enkele van haar liederen kan hier!
Hilde Frateur op TV plus in gesprek met Amaryllis Temmerman
Hilde Frateur op Wikipedia
Hilde Frateur zingt “Stad” live op RTV

– + – + – + -+ – + –

MUZIEK VOOR VOLWASSENEN

Muziek voor volwassenen

Muziek voor volwassenen

MUZIEK VOOR KINDEREN

Muziek voor kinderen

Muziek voor kinderen

– + – + – + -+ – + –

-In Vo, Padova Italië werd met Pasen een minuut stilte gehouden voor de aanslag in Zaventem. Hilde Frateur zong nadien haar pakkend vredeslied in 6 talen voor een volle zaal volwassenen uit Frankrijk en Italië. Teaser: Hilde Frateur schreef haar vredeslied in 2002 en zong het al in alle hoeken wan de wereld en schreef met mensen van de plaatselijke bevolking nieuwe strofes rond “Vrede” in 16 talen. Tijdens de opname in 2005 zongen 300 mensen/kinderen met haar mee. A world of peace-cd Stad.

-Clip of her song that she wrote for the festival in Uzbekistan:
La mer, l’amour, le vent et une fleur Hilde Frateur zong dit voor ‘t eerst en met veel succes op het “10° Festival Sharq Taronalari in Samarqand” Hilde Frateur Trio HoP in Samarkand in Uzbekistan.

-Clipje WATERClipje Water uit de hemel, Muziek/tekst Hilde Frateur, Uit respect voor het geschenk voor de planeet! Daarenboven een oplossing voor het Zuiden. Kijk maar, luister en deel! Nieuw op 1 december 2015

-Den Belgica op het groot podium van het festival in UzbekistanAan boord van Den Belgica: Live-kortfilmpje van op het 10°”Sharq Taronalari”, IX International music festival, Uzbekistan met Hilde Frateur, en Trio HoP op 26 augustus 2015.

-Hilde Frateur zingt en speelt muziek, vertelt en laat ieder kind de natuur ontdekken. Zie website Het Netepaleis

-ClipjeRinge, ‘t is cool als ik fiets!” Teaser ( 24 september 2015) met Hilde Frateur e.a.
-Clipje Hilde zingt 
“Stad ” on main stage at Registan in Samarqand Uzbekistan op het 10°”Sharq Taronalari”, IX International music festival, Uzbekistan 2015- met geluid van wind maar met dank aan de Uzbeekse gids Ulugbek Mirzo die Hilde en Trio HoP begeleidde tijdens het festival.
-Altijd zomer met een live optreden van HEET OP DE PLANEET? Ja! Hier het clipje met de nieuwe sound in vele talen:
Clipje -Hot Heet Heiss van Hilde Frateur & Trio Hop

Listen & info music Hilde Frateur op vi.be!

Kijk en Like op Facebook of deel Twitter of volg de website:
Schoon Lief, door Hilde Frateur en Bert Van Laethem voor TV reportage Uzbekistan 2015

 Hilde Frateur has different programs for all ages and let everybody sing with her and enjoy!
Reportage: Hilde Frateur in gesprek met Amaryllis Temmerman bij Studio Plus op Rtv:
Bekijk het interview van Hilde in Studio Plus (tv plus, 18 juni ll.)
Bekijk het live-optreden van Hilde in Studio Plus (tv plus, 18 juni ll.)

ALTIJD ZOMERS HEET MET HILDE FRATEUR &HEET OP DE PLANEET !

Het optreden Heet op de Planeet in Trio Hilde Frateur op Ezperando-festival 2015 was een topper!

Programma’s solo, in duo, trio of met volledige band in 2016-2017

Vraag het aan… in alle talen weet Hilde Frateur haar publiek, groot of klein mee te nemen in haar eerlijk verhaal… in haar lied. Zij zorgt indien nodig voor de beste muzikanten naar uw wens.
Hilde Frateur en Hans Mortelmans (in duo) met “This land is your land” met liederen rond liefde en leven, water en werk, water en wereld!
Hilde Frateur en Chris Joris: “Marok ‘n Rollen” lied en muziek met schitterende percussiemomenten door grootmeester Chris Joris!
Nite Spirit voor covers en eigen werk met pop-band voor grote podia, ook volledig Nederlandstalig, altijd feest voor het publiek!

-Hilde Frateur zingt mee in “de Opera, Patagonia zingt” met Fundaçion Patagonista. Foto’s van de première in 30 CC Leuven dec 2014:

Andere:
MMM verbindt Mens en Milieu in een taal die iedereen verstaat: Muziek Initiatiefnemer Hilde Frateur.

-Hilde Frateur brengt afwisseling bij een lezing en maakt van elke saaie conferentie een fris geheel. Zij schudt iedereen wakker voor de opening van een congres of weet iedereen enthousiast te maken tijdens een team-building of slotevenement.
Hilde Frateur zong o.a. op het Festival della Pace Pisa (2005), Festival Ten Vrede (2006), Festival della musica tradizionale in Rovigo (I) 2010, Festival della Republica 2011, Ten Vrede, Vijverfestival, Wereldwatergoeddag, Zuiderzinnen 2009-2010-2011, Rivierenfestival, Gentse Feesten, Vlissingen Maritiem, Kokkina Colora festival, Pedagogische Studiedagen..
Italiaanse specialiteiten?
Zij studeerde kunstgeschiedenis in Rome en zong met Italiaanse vrouwen Partizanenliederen tijdens het plukken van druiven in de Castelli Romani. Zij combineert deze met Mistero Buffo-liederen en eigen liederen van eigen hand, in programma’s van workshops tot optredens, solo en natuurlijk ook met Italiaanse muzikanten met o.a. Trio Tombesi.

Natuurgids?

Hilde Frateur is begeesterd natuurgids en leidt op haar enthousiaste manier steeds boeiende wandelingen in de buurt van domein Het Netepaleis Kessel. Dit kan ook aangevraagd worden in combinatie met andere activiteiten in het Netepaleis, receptie met muziek, team-building, zangstage  enz.

Redactie?

Iedereen Beroemd gemist? Surf naar één en je ziet Hilde en haar klanktank!
Hilde Frateur Bio

Muzikanten Bio

Hilde Frateur

Maak je eigen badge 
Hilde Frateur schrijft en maakt reportages voor verschillende doeleinden. Volg haar op Twitter of Facebook en je vindt artikels of reportages rond kunst en cultuur allerhande in binnen- en buitenland. In dit filmpje ga je langs de Biënnale di Venezia met o.a.Roberto Tombesi, Carlo Buffa en Angel Vergara in het Belgisch Paviljoen.

54° BIENNALE di Arte di Venezia met Hilde… door ondenval

4 Comments

 1. Gerard Van Menxel

  Ik ben fan

  Reply
  1. hilde (Post author)

   Fijn Gerard! Houden zo, hoor je me niet op de radio, kom dan maar naa rlive optredens of vraag je me maar eens aan bij één of andere radio die mijn mening deelt “na 20 jaar zingen over het klimaat wordt dat hoog tijd”. Dank voor je steun alvast!

   Reply
 2. Pascal Sermeus

  Hallo Hilde, nogmaals super dank voor het ontvangst vanmorgen. Geweldige locatie die je daar hebt!.
  Ivm onze vraag ivm jouw inbreng tijdens de kaarsenceremonie: gaat dus door op 29 juni 2019, Beekpark in Nijlen. Bedoeling is dat je een ingetogen nummer brengt dat het onderwerp “Herinneren” naar voren brengt. Tijdens deze korte ceremonie van ongeveer 20 minuten, gaan we diegenen die we verloren zijn herinneren. Daarom dit liedje. Er is ook ballet, voordracht/getuigenis en een ander liedje dat geschreven is door één van onze vrienden die aan kanker gestorven is. Hopelijk kan en wens je hieraan mee te werken. Ik hoor het graag. Met warme groeten, Pascal

  Reply
  1. hilde (Post author)

   Het was me een plezier om jullie hier te mogen verwelkomen en even ontmoeten! Graag zing ik op 29-30 juni in Beekpark Nijlen voor Levensloop!

   Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *