Amazonemmm.be – Mens, Milieu, MuziekWat deed MMM?

 

MMM werd opgericht 1998 als “Amazone vzw”. Al snel bleek dat we niet alleen muziek wilden maken, maar dat we bruggen konden bouwen tussen mensen, dat we respect wilden uitstralen voor al wat en wie leeft…

MMM groeide met mensen die uit het hele land naar MMM-Kessel kwamen voor de unieke en onvergetelijk MMMstages van bekende artiesten. Telkens vloeide dit samen met andere activiteiten gelinkt aan thema MMM( Mens en Milieu) zodat men met een bredere kijk en extra ervaring huiswaarts trok. 

MMM had nog geen vaste locatie. We vertrokken vaak van op de mooie Bogaertsheide door de velden naar Iona waar we in ruilverband gebruik konden maken van de zaal en ruimten. De optredens stonden open voor alle bewoners en het bracht voor deze mensen een fijne invulling.

Hilde Frateur vertelt over vzw MMM sinds 1998. Herken je iemand?  Zoals je ziet in het filmpje startte de vzw als vzw Amazone omdat we veel organiseerden met vrouwen, het thema draaide rond Mens en Milieu in een taal die iedereen verstaat: Muziek. Zo werd het MMM! 

We hadden een prachtig optreden voor MMM van Lais in de Begijnhofkerk te Lier. Coope-Boys & Simpson gaven stages en optreden in GC Kessel en kerk St Lambertus. 

MMM mocht 3 onvergetelijke winterfestivals “Puur muziek” programmeren in de Arenbergschouwburg te Antwerpen. Artiesten die samenwerkten met MMM konden zich daar op podia tonen! 

MMM huurde voor een supertof stageweekend met oa Wannes Van de Velde de vroegere jeugdherberg Pannenhuis van Nijlen. Boeiende muziekstages, optredens maar ook wandelingen met natuurgidsen op de Kesselse Heide werden een groot succes voor meer dan honderd mensen uit het hele land!

MMM kon, dankzij een fijne samenwerking met de SAMW Lier haar 15 jaar vieren in de gebouwen langs de academie, voormalig klooster en ondertussen Bed-Muzet/Cultuurhostel! 

MMM kon rekenen op o.a. volgende artiesten voor sages en optredens: Didier Laloy, Wannes van de Velde & Hilde Frateur, Dirk Van Esbroeck, Christel Borghlevens, Annelies Brosens, Gunter en Jorunn Bauweraerts, Harlind Libbrecht, Jan Van Langendonck, Eddy Peremans, Bart Decock, Vera Coomans, Veerle Verhulst, Wilfrid Moonen, Philippe Thuriau, Herman en Rosita, Edwin Vanvinckenroye, Evelyne Lauwers, Koen Garriau,  Sylvie Berger(F), Eric montbel (F), Gilles Chabenat (F), Roberto en Alessandro Tombesi(I), Grigory Sarolea(NL), Wim Claeys, Wouter Vandenabeele…maar je herkent jezelf misschien in een tv-reportage tijdens een workshop of scholenactie vol muziek? Wij vullen onze website graag aan met uw beste foto’s. Post je foto’s op Facebook en tag MMM, Heet op de Planeet, Het Netepaleis e.a.!Foto ‘s van nu tot 2009 staan op Facebook bij Het Netepaleis, MMM, Heet op de Planeet, Evelyne Lauwers, filmpjes op You Tube, Vimeo en Daily Motion.

MMM kon niet bestaan zonder vrijwilligers! Bij alle activiteiten werd de voorbereiding en uitvoering, opruim en verwerking gedaan door vele vrijwilligers. Door de jaren heen is de ploeg uitgegroeid maar ook gewijzigd.

MMM werkt sinds 2013 immers ook op haar locatie aan de Grote Nete vlakbij Berlaar en Gestel, Het Netepaleis te Kessel, ideaal om kinderen tijdens de kinderkampen een heerlijk tijd te bezorgen. Creativiteit, muziek, groot familiegevoel en puurheid staan centraal. 

In 2020 tijdens de lente van corona crisis, zijn mensen van MMM verbonden op afstand. Hilde als FLEUR HARDI nam net liederen op ism “de 4 russen” rond DE LEGE PLEK: Luister gerust Woorden van Troost

Neem zeker eens een kijkje! Hierdoor worden meer mensen uit de omgeving aangetrokken om deel te nemen aan activiteiten als kinderkampen, vader/kind-nachten, schoolreizen en wordt er zo meegewerkt aan natuurbeheer en -wandelingen, educatieve, muziek en -zangworkshops, voorstellingen, tentoonstellingen en optredens.