Als Hilde Frateur zingt, is het meer dan alleen zingen…

Vraag het aan! Hilde Frateur heeft haar eigen programma’s en speelt ook als gast in vele combinaties, ook mobiel, waarbij zij haar publiek meeneemt in haar muzikaal verhaal en zelfs…ten dans.

Luister hier naar liederen van Hilde Frateur! (vi.be)

Eigen werk, liederen die zij mee bracht van haar reizen en waarin zij haar verhaal vertelt, Hilde zingt en schrijft vooral in het Nederlands. 

Hilde Frateur in:

“De Netegodin”

    • Hilde Frateur zingt haar mooiste liederen over het water. Het water van rivieren die mensen en volkeren verbindt.   Over tekort of teveel aan water.  Hilde woont aan de Grote Nete, maar is afkomstig van uit Boom, en zag als kind de getijden van de Rupel. Zij zong op festivals in Italie waar het leven langsheen de Po centraal stond, zij zong met en voor Bedouinen in de Sinaaiwoestijn en met  Filipijnen die elke druppel water spaarden… Zij bracht ook liederen mee, liederen met een verhaal.
    • Zij zingt de liederen ook in combinatie met poezie e.a. of als verademing tijdens een ceremonie of lezing…

* La Mer, l’amour, le vent et une fleur. Eigen muzikaal werk met verhalen, solo met diatonisch accordeon, ukulele en trom. Ook in duo of trio. 
* Bella Ciao ook als mobiele act als zingende partizanenvrouw met accordeon

* Zangstage of workshop: “Zingen over de grenzen heen” met Hilde Frateur.  Ontdek het plezier van het samen zingen van een inspirerend mooi en toegankelijk repertoire!  Ideaal voor teambuilding!


*
Hillema”!  Internationaal programma in duo en meer  met Hilde Frateur met Roberto & Alessandro Tombesi (It), Kilema (Madagascar) Daniel Wikslund(Lapland), Paul Uotila (Finland) e.a.

Uniek en multi-cultureel: Hillema!    Zij zingt ook enkele solo’s  en samen met koor,  solo of trio in tourverband

Marco Zingaro, Muziek/tekst: Hilde Frateur Prod. Walter Janssens & Fred De Backer


“Bella Ciao” Hilde jamt met Finse “Satin Circus”
“La mer, l’ amour, le vent et une fleur” door Hilde Frateur
“A world of peace” Muziek/tekst Hilde Frateur cd Stad

Ook de muziek van “Fleur Hardi” (Hilde Frateur) kreeg nieuwe vormen tijdens de lock down. Lied over liefde en Afscheidslied en Patataie Tatoe in levende sessies met John Joris! 
Spontane “Bella Ciao” met Finse Satin Circus en Hilde Frateur in de Klanktank van Het Netepaleis!

Muziek in water: zovele liederen vertellen het nut en de noodzaak aan water, maar ook de schoonheid van water. Wij zingen en laten nadenken over water in het kader van Wereldwaterdag.

September 2020 met finnissage op 20 juni 2021! Expo “Behind the mask” L’ Avenirsite te Lier. Zij maakte een EP met 7 liederen rond verlies en afscheid. Zingt en speelt in quarantaine “Doorheen het glas” tijdens deze expo. Mis deze expo niet!  Opent 17 oktober 2020 Info Expo “Behind the mask” Volg evenement op facebook

Lang voor er sprake was van de doelstellingen SDG  maakte zij een liedrepertoire dat past in elk van de Millenniumdoelstellingen! Zij trok hiermee wereldwijd rond en haar liederen worden in vele talen op vele plaatsen ter wereld gezongen! Naast componeren, zingen, muziek spelen werkt zij in en aan Het Netepaleis en is zij vaak nauw betrokken bij andere initiatieven. Het is dan ook niet realistisch om dit in één website te belichten. We kiezen hier vooral voor haar muziek.  

Hilde Frateur durft haar gevoel voor rechtvaardigheid en solidariteit in liederen te brengen en problemen niet uit de weg te gaan. Zo voelde zij bij de eeuwwisseling al de nood om te sensibiliseren rond klimaatopwarming met eigen liederen via een treffende cd uitgegeven bij Hans Kusters Music en haar honderdtallen live optredens en workshops Heet op de Planeet!

Hilde Frateur reist sinds 2000 zingend met een sterk verhaal en een uniek muziekrepertoire door de hele wereld. In 2015 vertegenwoordigde zij België met eigen werk tussen 60 andere landen op een groots internationaal muziekfestival in Samarqand op de Zijderoute in Uzbekistan! In haar koffer heeft ze steeds haar accordeon, ukulele en trom mee. Zij komt altijd terug met een schat aan boeiende verhalen, liederen en inspiratie. Schoon lief, traditioneel lied dat zij als promo zong…bij hittegolf in de Klanktank van Het Netepaleis

   Hot Heet Heiss Stop Global Warming!

Zangstages sinds 1998  “Zingen over de grenzen heen”
Hilde geeft sessies voor volwassenen waarin zij iedereen het plezier van het zingen laat ontdekken aan de hand van een één- en meerstemmig liedrepertoire.  Wannes Van de Velde met wie zij één van har eerste zangstages samen mocht geven heeft haar hiertoe aangezet. 

Zij is initiatiefnemer, artistiek leider en muzikale en creatieve begeleider bij de succesvolle kinderkampen in de natuur van het Netepaleis te Kessel.

Hilde bracht 2 cd’s en 4 Ep’s uit op haar naam en werkt steeds aan nieuwe liederen. Haar meest gezongen “Heet op de planeet” wordt in vele talen gezongen, haar vredeslied toert de wereld rond in 16 talen (2019)!

Hilde Frateur werd in 2015 geselecteerd om te zingen op het 10° Internationaal Muziekfestival Sharq Taronalari in Samarkand Uzbekistan in een organisatie van Unesco Werelderfgoed, waar zij België mocht vertegenwoordigen tussen 58 landen uit de hele wereld. Zij werd hier o.a. begeleid door Bert Van Laethem ( viool), Hans Mortelmans (gitaar) en Bart Braecken(percussie).

– Luisteren naar liederen van Hilde Frateur in 2015 kan ook op deze link van  vi.be!
Hilde Frateur op TV p lus in gesprek met Amaryllis Temmerman

Hilde Frateur op Wikipedia
Hilde Frateur zingt “Stad” live op RTV!

Hilde is initiatiefnemer van vzw Amazone MMM, heden vzw Het Netepaleis

Vele artiesten en mensen werden sinds 1998 verbonden met Mens en Milieu in een taal die iedereen verstaat: Muziek…MMM!

No comments.