Heet op de Planeet en meer!

Heet op de Planeet en meer!

Als Hilde Frateur zingt, is het meer dan alleen zingen…

Vraag het aan! Hilde Frateur heeft haar eigen programma’s en speelt ook als gast in vele combinaties. Zij maakt elke muziekavond op maat solo, in duo, trio of grote bezetting maar ook solo laat zij een heel plein meezingen!  Informeer of ze kan optreden? Contacteer nu hetnetepaleis@gmail.com, je krijgt vandaag nog antwoord!

😊 Heet op de Planeet Hilde’s muzikale toppers en meezingers sinds 1998.  Zij speelt diatonisch accordeon, ukulele en slaat de voettrom. Mooi en inspirerend voor alle leeftijden. Ondertussen zijn haar liedthema’s zeer hot! Zij zingt ze al vele jaren in binnen- en buitenland. Zij schreef ze spontaan vanuit haar engagement, dankzij haar gevoel voor eerlijkheid en respect. Hilde begon met haar vredeslied te schrijven, te zingen  en mocht al meteen op vredesfestival in Pisa gaan zingen. Ondertussen schreef ze meer dan 20 liederen rond deze thema’s die al in meerdere talen vertaald zijn. Zij bezingt de SDG avant la lettre: Ontwikkelingsdoeleinden, klimaat, duurzaamheid…

2 Bella Ciao ook als mobiele act als zingende partizanenvrouw met accordeon

of La Mer, l’amour, le vent et une fleur, Hilde’s allermooiste liederen, in t kort of in ‘t lang. Eigen werk, eigen verhaal, solo met diatonisch accordeon, ukulele en trom. Ook in duo of trio. Vraag het aan!

3 “Zingen over de grenzen heen” met Hilde Frateur.  Ontdek het plezier van het samen zingen met iemand die enthousiast de toon aangeeft om te zingen uit een inspirerend mooi en toegankelijk repertoire! Veel gevraagd voor 2019: liederen rond mensenrechten en klimaat. Ideaal voor teambuilding!

4 Blije Bijen Bal! De interactieve familie- en schoolvoorstelling die verder gaat dan alleen muziek

Interactieve familie- en schoolvoorstelling, workshop, optreden Blije Bijen en Hilde Frateur Hilde Frateur haalt je al spelend, dansend en zingend in het Nederlands naar de zaal om er mee te reizen in haar muzikaal verhaal rond natuur, bijen en bloemen en planeet aarde! Solo maar ook in duo of trio ( met gitaar, tuba of bas, drum…) bruist het van aanstekelijke liederen waarop zij kinderen laten zingen, dansen of percussie spelen. Hilde haalt iedereen al dansend en spelend op accordeon naar de zaal…  Mag jij de kapitein zijn of ben jij een bijtje of de ballerina? 

Hilde Frateur komt zelf naar je toe maar je kan alle muziekvoorstellingen ook op haar eigen locatie komen zien in Het Netepaleis, een ecologische cultuurkoepel op 3 Ha privaat natuurdomein in Kessel!Het Netepaleis Kessel

5  “Kinderen, sterren van Het Netepaleis” Maak een uitstap of schoolreis naar Het Netepaleis Kessel. Hilde laat je zingen, dansen, spelen, improviseren met klanken in de Klanktank. Wandel mee en luister naar wind en het verhaal van bomen…samen met Hilde Frateur! Mail snel hetnetepaleis@gmail.com

6   Hillema”!  Internationaal programma in duo en meer  met Hilde Frateur met Roberto & Alessandro Tombesi (It), Kilema (Madagascar) Daniel Wikslund(Lapland), Paul Uotila (Finland) e.a.

Uniek en multi-cultureel: Hillema!    Zij zingt ook enkele solo’s  en samen met koor,  solo of trio in tourverband
Luister hier naar liederen van Hilde Frateur!
Marco Zingaro, Muziek/tekst: Hilde Frateur Prod. Walter Janssens & Fred De Backer


“Bella Ciao” Hilde jamt met Finse “Satin Circus”
“La mer, l’ amour, le vent et une fleur” door Hilde Frateur
“A world of peace” Muziek/tekst Hilde Frateur cd Stad

Wat nog meer?

Hilde Frateur en John Joris spelen weer voor live publiek in het nieuw project van Het Netepaleis ” Cultuur in de Natuur” Met dank voor steun van de Vlaamse Overheid zet Hilde haar muzikaal werk verder tijdens de lock down, samen met John Joris. 

 

Ook de muziek van Fleur Hardi kreeg nieuwe vormen tijdens de lock down. Lied over liefde en Afscheidslied en Patataie Tatoe in levende sessies met John Joris! Warm je ook even op aan een Spontane “Bella Ciao” met Finse Satin Circus en Hilde Frateur in de Klanktank van Het Netepaleis!

Eerstkomend in 2021: Zie agenda en de  Facebookpagina van Fleur Hardi

Muziek in water: zovele liederen vertellen het nut en de noodzaak aan water, maar ook de schoonheid van water. Wij zingen en laten nadenken over water in het kader van Wereldwaterdag.

 

September 2020 met finnissage op 20 juni 2021! Expo “Behind the mask” L’ Avenirsite te Lier. Zij maakte een EP met 7 liederen rond verlies en afscheid. Zingt en speelt in quarantaine “Doorheen het glas” tijdens deze expo. Mis deze expo niet!  Opent 17 oktober 2020 Info Expo “Behind the mask” Volg evenement op facebook

Lang voor er sprake was van de doelstellingen SDG  maakte zij een liedrepertoire dat past in elk van de Millenniumdoelstellingen! Zij trok hiermee wereldwijd rond en haar liederen worden in vele talen op vele plaatsen ter wereld gezongen! Naast componeren, zingen, muziek spelen werkt zij in en aan Het Netepaleis en is zij vaak nauw betrokken bij andere initiatieven. Het is dan ook niet realistisch om dit in één website te belichten. We kiezen hier vooral voor haar muziek.  

Hilde Frateur durft haar gevoel voor rechtvaardigheid en solidariteit in liederen te brengen en problemen niet uit de weg te gaan. Zo voelde zij bij de eeuwwisseling al de nood om te sensibiliseren rond klimaatopwarming met eigen liederen via een treffende cd uitgegeven bij Hans Kusters Music en haar honderdtallen live optredens en workshops Heet op de Planeet!

Hilde Frateur reist dus sinds 2000 zingend met een sterk verhaal en een uniek muziekrepertoire door de hele wereld. In 2015 vertegenwoordigde zij België met eigen werk tussen 60 andere landen op een groots internationaal muziekfestival in Samarqand op de Zijderoute in Uzbekistan! In haar koffer heeft ze steeds haar accordeon, ukulele en trom mee. Zij komt altijd terug met een schat aan boeiende verhalen, liederen en inspiratie. Schoon lief, traditioneel lied dat zij als promo zong…bij hittegolf in de Klanktank van Het Netepaleis

Hilde maakt dan ook van elk optreden een unicum.  Hilde zong in vele projecten met tal van artiesten maar heeft vooral haar eigen programma’s. Zij geeft zowel zangstages, workshops en grote en kleine optredens in vele vormen, rond verschillende thema’s, vaak op maat gemaakt.

Wens je een aanvraag te doen voor een optreden? Mail hetnetepaleis@gmail.com. Geen boekingskosten, wel snel en concreet antwoord.

Zij speelt solo, in duo  tot kwartet. Haar optredens zijn inspirerend.
Hilde componeert mooie liederen waarvan de inhoud haar interesses weerspiegelen. In haar liedteksten bezingt zij haar wens voor respect voor al wat leeft, voor vrede en recht op water, zingt zij over het belang van biodiversiteit, over respect en mensenrechten, over het leven en de dood. Zij kiest vaak bewust voor niet gecompliceerde arrangementen of melodieën zodat haar publiek meteen kan bereiken en kan laten meezingen zoals bij Heet op de Planeet.   Hot Heet Heiss Stop Global Warming!

Zangstages sinds 1998  “Zingen over de grenzen heen”
Hilde geeft sessies voor volwassenen waarin zij iedereen het plezier van het zingen laat ontdekken aan de hand van een één- en meerstemmig liedrepertoire.  Wannes Van de Velde met wie zij één van har eerste zangstages samen mocht geven heeft haar hiertoe aangezet. Hilde bewerkte liederen die ze meebracht van haar muziektournees en kiest de gepaste liederen uit voor elke groep. Zij zingt ook in andere talen met als specialiteit “Italiaanse partizanen liederen”. Aan het einde kan ook een leuk slotoptreden zijn samen met de deelnemers. Zij zingt voor en met kleine en zeer grote groepen tot massale optredens waar iedereen muisstil kan worden maar ook heel enthousiast kan meezingen en dansen!

Zij is initiatiefnemer, artistiek leider en muzikale en creatieve begeleider bij de succesvolle kinderkampen in de natuur van het Netepaleis te Kessel.

Hilde bracht 2 cd’s en 4 Ep’s uit op haar naam en werkt steeds aan nieuwe liederen. Haar meest gezongen “Heet op de planeet” wordt in vele talen gezongen, haar vredeslied toert de wereld rond in 16 talen (2019)!

Hilde Frateur werd in 2015 geselecteerd om te zingen op het 10° Internationaal Muziekfestival Sharq Taronalari in Samarkand Uzbekistan in een organisatie van Unesco Werelderfgoed, waar zij België mocht vertegenwoordigen tussen 58 landen uit de hele wereld. Zij werd hier o.a. begeleid door Bert Van Laethem ( viool), Hans Mortelmans (gitaar) en Bart Braecken(percussie).

– Luisteren naar liederen van Hilde Frateur in 2015 kan ook op deze link van  vi.be!
Hilde Frateur op TV p lus in gesprek met Amaryllis Temmerman

Hilde Frateur op Wikipedia
Hilde Frateur zingt “Stad” live op RTV!

Hilde is initiatiefnemer van vzw Amazone MMM, heden vzw Het Netepaleis

Vele artiesten en mensen werden sinds 1998 verbonden met Mens en Milieu in een taal die iedereen verstaat: Muziek…MMM!

No comments.