Bijenfeest met het “Blije Bijenlied”!

Op zondagnamiddag 27 mei 2018 is iedereen welkom in de Plantentuin van Meise! Daar wordt het Blije Bijenlied gezongen. Er zijn workshops en nadien het optreden. Kom dus zeker naar het binnenplein van het kasteel in de in de Plantentuin Meise (Nieuwelaan 38 Meise)voor de start van Week van de BIJ! Die dag is er gratis inkom! Proef al even: Bijenfeest als proevertje op Ringtv!

Peter Van Eyck en Hilde Frateur in "No time to lose"

Peter Van Eyck en Hilde Frateur in “No time to lose”

Wereld?
Te boeken voor 2019: HILLEMA!
Op vrijdag avond 9 februari 2018 speelde Hillema voor KAS in Kapellen: Hilde Frateur en Kilema!
“De Madagaskische zon van Kilema vermengd met het vrolijke Vlaams winterzonnetje uit Kessel: Hilde Frateur. De winterkou kreeg geen vat op de Kapel.
Hilde en Kilema hadden in de loop van de dag al het beste van zichzelf gegeven bij de KAS-schoolvoorstellingen, waar ze voor een uiterst enthousiaste 350 kinderen hun avontuurlijk gelegenheidsconcert gaven.
s’Avonds was het de beurt aan de volwassenen. Het aanwezig publiek was getuige van vrolijk meeslepende klanken en ritmes. Boeiende om te zien en te horen hoe beide muziekvormen levendig samensmolten tot meeslepende songs.
Hilde bracht haar repertoire en een paar mooie Italiaanse ballads en ook een gevoelige versie van het superbekende “Bella Ciao”. Maar ook haar “Heet op de Planeet” kwam uit de boxen gegalmd in verschillende talen en ondersteund met de Kilemasound.<br< Kilema zelf bracht een paar mooie Afrikaanse bleusnummers, uptempo feest- en dansmuziek gespeeld op zelfgemaakte instrumenten; maar ook zijn erg bekende hit “Mena” stond op de playlist, een prachtig meeslepend lied voor de wereldvrede.
Kilema had ook zijn assortiment Madagaskische instrumenten bij, allemaal zelfgemaakt uit verschillende houtsoorten en zelfs bamboe, alhoewel met snaren van fietskabels, maar ze klonken als de mooiste mix van harp- en gitaarklanken.
Guido De Schepper
Hillema
Kilema komt uit Madagascar, Hilde woont in Kessel.
Zij zongen voor duizenden mensen van alle leeftijden in de hele wereld. Zij hoorden elkaar zingen op één der mooiste podia in Samarqand, een stad langs de Zijderoute in Uzbekistan.
Muziek en hun reisverhaal blijft hun verbinding!
Wereldvrede in muziek tot ver boven én onder de evenaar!
Je zet een stap in de wereld en ontdekt hun typische instrumenten bij de begeleiding van hun liederen die samenvloeien in 1 taal!
“Vali Babe” door Kilema
“Bella Ciao” Hilde jamt met Finse “Satin Circus”
“La mer, l’ amour, le vent et une fleur” door Hilde Frateur
“Mahaiza Mandefitsy” door Kilema
“A world of peace” Muziek/tekst Hilde Frateur cd Stad
​- Zondag 27 mei 2018 Komt allen naar de Plantentuin van Meise voor de start van Week van de bij en optreden Hilde Frateur en Peter Van Eyck!

Peter Van Eyck en Hilde Frateur in "No time to lose"

Peter Van Eyck en Hilde Frateur in “No time to lose”

Verder:
Muziekvoorstellingen op maat kan je ook komen zien in Het Netepaleis, ecologische cultuurkoepel temidden in de Kesselse natuur!
Vanaf half mei tot einde september 2018. Elke dag mogelijk na tijdige reservatie per groep van ongeveer 50 tot 100 personen.

Te combineren met:
-geleide natuurwandelingen met gids op het natuurdomein en de Bogaertsheide, het Netelandschap
-pic-nic onder de oude eikenboom of in de bloemenweide
-workshops van knutselen, zang, percussie, muziekinstrumentjes bouwen ea
-speelmiddag en tuinwerk-uurtje
-bezoek aan stad Lier

“Kinderen, sterren van Het Netepaleis” Maak een uitstap of schoolreis naar Het Netepaleis Kessel en leer liedjes zingen, dansen, spelen, improviseer met klanken in de Klanktank, wandel mee en luister naar wind en het verhaal van bomen…samen met Hilde Frateur!
>Ook programma voor uitstap voor volwassenen & heerlijke teambuilding op maat in Het Netepaleis in mei- juni en september 2018!
20746022_457974474578072_204952229409336555_oIMG_7310

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *