Nieuw: Hilde Frateur & “Blije Bijen Bal”

Blije Bijen Bal! De nieuwe interactieve familie- en schoolvoorstelling:

Hilde Frateur haalt je al spelend, dansend en zingend in het Nederlands naar de zaal om er mee te reizen in haar muzikaal verhaal rond natuur, bijen en bloemen en planeet aarde!

Samen met bassist Makko Coster brengt zij immers instrumentjes mee waarop kinderen mogen mee spelen. Zij haalt iedereen al dansend en spelend op accordeon naar de zaal…  Mag jij de kapitein zijn of ben jij ballerina? Info en boeken? Geen boekinskosten maar snel en concreet antwoord: Mail Hilde Frateur rechtstreeks!

  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te boeken voor 2019: HILLEMA avondvullend maar ook in Het Netepaleis, op school,  zijn voorstellingen mogelijk, al dan niet voorafgegaan door workshops! Hillema
Kilema komt uit Madagascar, Hilde woont in Kessel.
Zij zongen voor duizenden mensen van alle leeftijden in de hele wereld. Zij hoorden elkaar zingen op één der mooiste podia in Samarqand, een stad langs de Zijderoute in Uzbekistan.
Muziek en hun reisverhaal blijft hun verbinding!
Wereldvrede in muziek tot ver boven én onder de evenaar!
Je zet een stap in de wereld en ontdekt hun typische instrumenten bij de begeleiding van hun liederen die samenvloeien in 1 taal!

Op vrijdag avond 9 februari 2018 speelde Hillema voor KAS in Kapellen: Hilde Frateur en Kilema!
“De Madagaskische zon van Kilema vermengd met het vrolijke Vlaams winterzonnetje uit Kessel: Hilde Frateur. De winterkou kreeg geen vat op de Kapel.
Hilde en Kilema hadden in de loop van de dag al het beste van zichzelf gegeven bij de KAS-schoolvoorstellingen, waar ze voor een uiterst enthousiaste 350 kinderen hun avontuurlijk gelegenheidsconcert gaven.
s’Avonds was het de beurt aan de volwassenen. Het aanwezig publiek was getuige van vrolijk meeslepende klanken en ritmes. Boeiende om te zien en te horen hoe beide muziekvormen levendig samensmolten tot meeslepende songs. 

Hillema ook voor scholen en families!

Hilde bracht haar repertoire en een paar mooie Italiaanse ballads en ook een gevoelige versie van het superbekende “Bella Ciao”. Maar ook haar “Heet op de Planeet” kwam uit de boxen gegalmd in verschillende talen en ondersteund met de Kilemasound.<br< Kilema zelf bracht een paar mooie Afrikaanse bleusnummers, uptempo feest- en dansmuziek gespeeld op zelfgemaakte instrumenten; maar ook zijn erg bekende hit “Mena” stond op de playlist, een prachtig meeslepend lied voor de wereldvrede.
Kilema had ook zijn assortiment Madagaskische instrumenten bij, allemaal zelfgemaakt uit verschillende houtsoorten en zelfs bamboe, alhoewel met snaren van fietskabels, maar ze klonken als de mooiste mix van harp- en gitaarklanken.
Guido De Schepper
“Vali Babe” door Kilema
“Bella Ciao” Hilde jamt met Finse “Satin Circus”
“La mer, l’ amour, le vent et une fleur” door Hilde Frateur
“Mahaiza Mandefitsy” door Kilema
“A world of peace” Muziek/tekst Hilde Frateur cd Stad
​- Zondag 27 mei 2018 Komt allen naar de Plantentuin van Meise voor de start van Week van de bij en optreden Hilde Frateur en Peter Van Eyck!

Peter Van Eyck en Hilde Frateur in "No time to lose"

Peter Van Eyck en Hilde Frateur in “No time to lose”

Verder:
Muziekvoorstellingen op maat kan je ook komen zien in Het Netepaleis, ecologische cultuurkoepel temidden in de Kesselse natuur!
Vanaf half mei tot einde september 2018. Elke dag mogelijk na tijdige reservatie per groep van ongeveer 50 tot 100 personen.

Te combineren met:
-geleide natuurwandelingen met gids op het natuurdomein en de Bogaertsheide, het Netelandschap
-pic-nic onder de oude eikenboom of in de bloemenweide
-workshops van knutselen, zang, percussie, muziekinstrumentjes bouwen ea
-speelmiddag en tuinwerk-uurtje
-bezoek aan stad Lier

“Kinderen, sterren van Het Netepaleis” Maak een uitstap of schoolreis naar Het Netepaleis Kessel en leer liedjes zingen, dansen, spelen, improviseer met klanken in de Klanktank, wandel mee en luister naar wind en het verhaal van bomen…samen met Hilde Frateur!
>Ook programma voor uitstap voor volwassenen & heerlijke teambuilding op maat in Het Netepaleis in mei- juni en september 2018!
20746022_457974474578072_204952229409336555_oIMG_7310

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *