Kinderkampen!

De praktische info voor klimaatkamp volgt dinsdag per email aan alle ouders! Het kamp Karditsel Kardol is heel goed van start gegaan!

Ouders en familie van kinderen die deelnemen aan een kinderkamp zijn steeds welkom om even mee te proeve van het kamp bij de start van het kamp op maandag om 09u00 en op vrijdag tussen 15u00 en 16u00!

De praktische info voor je kinderen die al ingeschreven zijn ontvang je uiterlijk maandagavond een week voor het volgende kamp start. Het domein van Het Netepaleis dat er echt prachtig uitziet! De laatste plaatsen voor alle kampen worden nu ingevuld. Wil je nog inschrijven voor de andere kampen dan kan dat alleen nog voor +7 jaar!

Je schreef je kind in voor een kinderkamp?

De praktische informatie verschilt per kamp. Een week vooraf zenden we de info per mail. Elke laatste kampdag (vrijdag) zijn ouders en grootouders welkom tussen 15u en 16u! De bar is alleen open op vrijdag 23 en 30 augustus tussen 15u00 en 22u00.

Iedereen die online inschreef voor een kamp en betaalde staat op de lijst! Je kan dus nog inschrijven voor: 

 1. Ma 1-di 2–do 4-vr 5 juli 2019 “Blije Bijen”
 2. Ma 8–di 9–do 11-vr 12 juli 2019 “Hoola Hoop… zingen en spelen met Bruegel” en als extra gaan we kampen bouwen! met slotfeest en zomerbar “Met Bruegel aan de Italiaanse tafel” 
 3. Ma 15-di 16 – do 18-vr 19 juli 2019 “Karditsel Kardol” knutsel je mee, kijk naar de dieren en dan gaan we ze tekenen en boetseren in klei!  VOLGEBOEKT 
 4. Ma 22-di 23–do 25-vr 26 juli 2019 “Heet op de Planeet” We bouwen een decor van recyclagemateriaal en maken ons eigen muziektheater,  maar we gaan ook op ontdekking in de natuur!  VOLGEBOEKT voor kleuters
 5. Ma 19-di 20-do 22-vr 23 augustus 2019 “Tita Hups” met een extra kleutergroep en konijntjes knuffelen Nog 2 plaatsen voor +7 jaar
 6. Ma 26–di 27-do 29-vr 30 augustus 2019 “Hoola Hoop…zingen en spelen met Bruegel” Nog 3 plaatsen voor +7 jaar

Je kind is deze zomer tussen 3 en 10 jaar en houdt van de natuur? Wij bieden 6 kampen aan met natuurbeleving, muziek, knutselen, dieren verzorgen, sport en spel in de grote speelweide, kampen bouwen, reis om de wereld, dansen en zingen,  tekenen, verkleden en nog veel meer! Een enthousiaste ploeg met professionele begeleiders met elk hun specialiteit maakt een boeiend programma per kamp op maat van elke groep. Telkens zijn er andere spelletjes en liedjes bij, passend bij het thema met boeiende keuze-activiteiten!
Online inschrijvingsformulier kinderkampen 2019 hier! Lees eerst verder…We hebben een extra groepje gemaakt voor elk kampje dus je kan nog inschrijven voor alle leeftijden.

De kampen lopen telkens op maandag – dinsdag – donderdag – vrijdag van 09u00 tot 16u00 met kinderopvang voor en na.

Elk kamp is uniek. We bieden graag telkens verschillende activiteiten aan volgens het thema van de week en aangepast per groep, naar keuze van elk kind. We starten elk kamp met kennismakingsspelletjes en houden graag rekening met alle nieuwkomers.

1 Ma 1 – vr 5 juli: kamp ”Blije Bijen!”

Biodiversiteit aan de top, ook voor kleuters! Grond bewerken en bloemen zaaien, bijenhotel maken, fantasiefilmpje maken, knutselen en tekenen of liedjes zingen en zo iets bijleren over bijen en bloemen. Hilde Frateur zingt en speelt het bijenlied te midden van haar bloemenweide bij het bijenhotel. 

 2. Ma 8 – vr 12 juli: kamp “Hoola Hoop 1!”

We bekijken met de kinderen het boeiend schilderij “De Kinderspelen” van Brueghel. We tekenen en schilderen of  leren oude spelletjes, of zingen bekende liedjes die onze grootouders zongen toen zij klein waren, gaan we dansen, haasje over doen, zak-springen, circus spelen of zijn we creatief met een hoepel? 

 

3. Ma 15 – vr 19 juli: kamp “Karditsel Kardol”

Een openluchtatelier met werkbank en bankvijs waar we gaan schuren en kloppen, vijzen…maar eerst smeden we in ons kamp een plan van wat we maken. Anderen tekenen liever de dieren aan Het Netepaleis? Je kan er ook werken met karton, klei of ander materiaal dat we in het bos vinden.  

4. Ma 22 – vr 26 juli: kamp ”Heet op de Planeet

Wat als je dorst hebt en er is geen zuiver water meer? Hoe kunnen we alle regen of zon goed gebruiken of hoe geven we nieuw leven aan gebruikte materialen? We bekijken de inrichting aan Het Netepaleis die zich voorziet van zonne-energie, waterzuivering via een rietveld enz. en leren ook recycleren! We zingen, schrijven, tekenen, dansen, spelen en maken samen een muziektheater! We maken het decor, tekenen de eikenboom of maken we het decor met recyclagemateriaal… en maak je een windmolentje? Dan zingen we met Hilde Frateur in alle talen van “Heet op de Planeet”!

5. Ma 19 – vr 23 augustus: Tita!ups Muziekrups   

Hoe komt het dat een lange snaar lager klinkt? Wanneer klinkt iets hoog of laag? Hoe komt er geluid uit het accordeon?  Van welk materiaal zijn al die muziekinstrumenten eigenlijk? We zoeken schatten in het bos en  bouwen ook met de allerkleinsten instrumentjes en leren erop spelen. Met de oudste kinderen bouwen we een klinkende muziekmobiel!

6. Ma 26 – vr 30 augustus: kamp “Hoola Hoop 2!”

We bekijken met de kinderen het boeiend schilderij “De Kinderspelen” van Brueghel. We tekenen en schilderen of  leren oude spelletjes, of zingen bekende liedjes die onze grootouders zongen toen zij klein waren, gaan we dansen, haasje over doen, zak-springen, circus spelen of zijn we creatief met een hoepel? We bekijken met de kinderen het boeiend schilderij “De Kinderspelen” van Brueghel. We tekenen

___________________________________________________________________________________________________
Algemene info:
Voor wie?   

De kampen worden op maat gemaakt voor kinderen tussen 3 en 10 jaar die houden van de natuur. Er worden 2 tot 4 leeftijdsgroepen gemaakt. Flinke kleuters die geen echt dutje meer doen en geen pamper meer hoeven kunnen inschrijven.  Wie het nodig heeft kan na de lunch wel rusten.
Waar?

“Het Netepaleis” is een privaat natuurdomein van 3,5 hectare in Kessel-Nijlen ver van de auto’s, met 5 unieke overdekte ruimten. De locatie wordt goed aangegeven met wegwijzers en alle info volgt een week vooraf.

Dagplanning?

 • Voormiddag: hoofdactiviteiten per leeftijdsgroepen
 • Middag: picknick in het groen, rust onder de bomen, uitleven op de speelweide
 • Namiddag: dagelijks heel verschillende activiteiten rond het kampthema naar keuze van elk kind
 • Woensdag is er geen kamp. Doel: rust voor mens en de natuur aan Het Netepaleis.

Hoeveel kost het?

 • €108 prijs per kamp  Zodra je je kind inschrijft voor meerdere kampen van zomer 2019, wordt er automatisch 4% van de kostprijs van de kampprijs afgetrokken.
 • €22  lunchpakket/4 middagen vegetarisch en gezond lunchpakket, niet geldig voor kinderen die allergisch zijn aan bepaalde voedingswaren.
 • € 8 mini-cd’tje met al de leukste liedjes die tijdens de kampen gezongen worden! Dit wordt de eerste dag van het kamp al meegegeven. Deze cd krijg je gratis voor gezinnen die 3 kinderen inschrijven                                                                                           

Online inschrijvingsformulier kinderkampen 2019!  Uw privacy wordt beschermd.

Zodra we je inschrijvingsformulier goed hebben ontvangen krijg je een bevestigingsmail van Google.  Pas vanaf het juiste bedrag op onze rekening komt staat je kind op de kamplijst.  Betaal dus meteen en kijk het nog eens na. Juist en tijdig betaald = geldig ingeschreven! Dank daarvoor. Hierop volgt geen mail meer tot een week voor de start van het kamp, dan krijg je in een mail alle praktische info!  Het antwoord op de meest gestelde vragen vindt je HIER!

Volg alvast de Facebookpagina van de Kinderkampen in Het Netepaleis en deel de info met je vrienden! 

Een heel mooi muziekcd’tje met de meeste gezongen liedjes tijdens de kampen ligt klaar vanaf 1 juli voor wie bestelt bij de inschrijving! Gratis voor gezinnen die meer dan 2 kinderen inschrijven.

Voor de zomerkampen 2019 maakt Hilde Frateur een  boeiend programma  en werkt dit verder uit met onze animatoren  waaronder Falke, Xann, Nina,  Tina, Ushi, Bianca, Evelien, Michael, Lynn… Onze vriendelijke en bekwame begeleidsters hebben jarenlange ervaring en/of  opleiding  gevolgd.  Tijdens elk kamp neemt een extra begeleidsters de zorg op zich voor de kleinste kindjes of zij die hulp nodig hebben. 

 

         Opvang tijdens de kampdagen is gratis van 08u15 – 17u15. Je kan opvang voor woensdag aanvragen per mail als je met 5 kinderen tegelijk/kamp de aanvraag per mail doet aan mmmkinderkamp@telenet.be.

Carpoolen? Er zijn families uit Mortsel, Antwerpen, Heist op den Berg, Duffel wiens kinderen voor het derde jaar zijn ingeschreven. Zij spreken af met andere ouders om samen te rijden.

Even proeven van kinderkampen?  Kort fotofilmpje met de jongste leeftijd

.