Wat geweest is… was heel fijn!

WAK expo 5 en 6 mei 2018 Het Netepaleis inspireerde vele honderden mensen en liet meer dan muziek ontdekken!
Het weekend van WAK expo in Het Netepaleis  werd een groot succes! Bijna 500 bezoekers kwamen genieten van beeld, zang, muziek, dans en beeld in vele vormen! WAK op Facebook


Op Erfgoeddag 22 april 2018 hadden we de eer en het genoegen om in Het Netepaleis o.a. Vlaams Minister Sven Gatz te ontvangen. Het vredeslied dat Hilde Frateur componeerde en dat zij zong in vele landen overal ter wereld, werd aangezet door minister Gatz,  waarop Maxime Moerbeek( 11 jaar, Nijlen) de Engelse strofe prachtig vertolkte! Filmpje:
A world of peace, live op Erfgoeddag MMM 20 jaar
Samen met burgemeesters van Nijlen en Berlaar en schepenen Luyten en Lauryssen werden wilde bloemen gezaaid op het domein nabij het bijenhotel. Iedereen kreeg info of inspiratie om zelf  te zorgen voor de bijen, te zorgen voor de toekomst, te werken aan biodiversiteit. De info-standen van regionaal Landschap Rivierenland en Week van de Bij zorgden de hele namiddag voor informatie en activiteiten rond het bijenhotel!

 Het werd een topdag aan Het Netepaleis voor veel geïnteresseerde en fijne mensen. Er kwamen vele honderden mensen die ook een mooi stukje muziek of een verhaal konden horen. Het aanbod was heel gevarieerd. 

Zo vertelden “de Snotapen bij gravures van Zaza” met gitaarmuziek door Greta Vaes in de bijzondere klanktank die dag extra verhit door de hete zon. Zaza was er zelf ook, we vonden in het album een tekening van hem!  Zijn boek werd verkocht t.v.v. Het Netepaleis. Pickin’ daddy beet al zingend  en spelend op gitaar de spits af, Manneke maan, Alameezo zongen a capella, Walter Horemans vertelde over zijn kinderboek, Cis Peeters vertelde volksverhalen tijdens een kleine natuurwandeling, Iwein Jacobs, Forelle en Guido & Friends folk in de tuin,  De Stephis lieten zich als nieuw duo zeker opvallen, Het Ukulogisch Museum speelde ukulele en zong voor een zonovergoten tuin met op de achtergrond fris groen van lindebomen en beuk! Er werd ook gezongen  voor de overleden vrienden van MMM. Een ontdekking voor velen. Er was tijd om mensen te ontmoeten in een tuin met bloesems en jong groen,  waar het bruiste van warme energie.

Het Netepaleis bedankt iedereen dan ook van harte voor zoveel enthousiasme, zulke grote opkomst, voor de vrijwillige medewerking van meer dan 50 fantastische en positief denkende fijne mensen die dit allen samen tot een groot feest voor 20 jaar MMM hebben gemaakt!