Amazonemmm.be – Mens, Milieu, MuziekSchool- of familievoorstelling

Heet Op De Planeet

Tita Hups In De Muziekrups!

Muzikale Duizendpoot… op maat gemaakt, ook met gastmuzikanten!

Nieuw in 2018: Hillema! Kilema en Hilde Frateur

Op vrijdag avond 9 februari 2018 speelde de nieuwe voorstelling Hillema bij KAS Attenhoven. Hilde Frateur & Kilema uit Madagascar.
De Madagaskische zon van Kilema vermengd met het vrolijke Vlaams winterzonnetje uit Kessel: Hilde Frateur. De winterkou kreeg geen vat op de Kapel. Een lokaal tropisch hogedrukgebied zorgde voor een zeer geslaagde en gesmaakte mix van Afrikaanse wereldmuziek met de folkaccordeon van Hilde.
Hilde en Kilema hadden in de loop van de dag al het beste van zichzelf gegeven bij de KAS-schoolvoorstellingen, waar ze voor een uiterst enthousiaste 350 kinderen hun avontuurlijk gelegenheidconcert gaven.
s’Avonds was het de beurt aan de volwassenen. Het aanwezig publiek was getuige van vrolijk meeslepende klanken en ritmes. Boeiende om te zien en te horen hoe beide muziekvormen levendig samensmolten tot meeslepende songs. Hilde bracht haar repertoir en een paar mooie Italiaanse ballads en ook een gevoelige versie van het superbekende “Bella Ciao”. Maar ook haar “Heet op de Planeet” kwam uit de boxen gegalmd in verschillende talen en ondersteund met de Kilemasound. Kilema zelf bracht een paar mooie Afrikaanse bleusnummers, uptempo feest- en dansmuziek gespeeld op zelfgemaakte instrumenten; maar ook zijn erg bekende hit “Mena” stond op de playlist, een prachtig meeslepend lied voor de wererldvrede.
Kilema had ook zijn assortiment Madagaskische instrumenten bij, allemaal zelfgemaakt uit verschillende houtsoorten en zelfs bamboe, alhoewel met snaren van fietskabels, maar ze klonken als de mooiste mix van harp- en gitaarklanken.